Karrieren sluttede efter nedslående melding: Så bryder vi jo sammen

Tove Seests karriere sluttede, da det torsdag aften stod klart, at mesterklubben Team Esbjerg ikke kom med i slutspillet.

De danske mestre fra Team Esbjerg gjorde, som de var tvunget til.

For at bevare håbet om en plads i top-6 og dermed i slutspillet skulle klubben vinde over TTH Holstebro. En 31-25-sejr kom i hus, men da Odense Håndbold samtidig slog Viborg, sluttede sæsonen for mestrene.

- Vi fik faktisk overhovedet ikke noget at vide. Da kampen var slut, kiggede jeg ud på Lærke (Møller, red.), som sidder på siden, og kan godt se, det ikke er godt. Så bryder vi jo sammen, siger Tove Seest til TV 2 SPORT.

- Det var rigtig dejligt at vinde. Vi spiller endelig en lang periode rigtig godt, og så er det bare så nedslående at få at vide, at det er slut. Det var bare ikke sådan, det skulle ende.

For Seest betød det ikke bare enden på sæsonen, men også enden på karrieren. Den 33-årige spiller havde allerede inden karrieren proklameret sit karrierestop efter indeværende sæson, men hun havde selvfølgelig håbet, karrieren var blevet forlænget.

- Det er forfærdeligt at tænke på, det er sidste gang. Jeg er så glad for at have spillet i Esbjerg. Det er en fantastisk klub og en fantastisk hjemmebane. Det gør ondt, at det var sidste gang, jeg skulle gå den runde, så jeg nød den ekstra meget.

Hvad tager du med fra din karriere?

- Sindssygt mange gode oplevelser og en kærlighed til en sport, som jeg altid vil være en del af på en eller anden måde. Det her er heldigvis ikke det sidste, jeg kommer til at arbejde med håndbold. Jeg kommer nok til at blive her i en eller anden forstand. Jeg elsker det stadigvæk.

Team Esbjerg, der i sidste sæson hentede klubbens første danske mesterskab nogensinde, lå lunt i svinget til en plads i slutspillet, da EM-pausen i december kom.

Her lå klubben på tredjepladsen. Men EM-finalen blev sæsonens sidste kamp for Team Esbjergs hollandske stjernespiller Estavana Polman, der var blevet gravid.

- Vi har været ramt som så mange andre klubber, og så tror jeg, vi blev ramt af, at vi ikke rigtig fandt en lader, der tog over, da Polman slap. Det kæmpede vi med i en lidt for lang periode og fik ikke stoppet det i tide. Derfor er det selvforskyldt, at vi ikke er med, siger Tove Seest.

Her kan du få det fulde overblik over slutspillet, som det har formet sig.