Håndbold

Kæmpe opgave venter dansker: - Verdens mest attraktive trænerjob

Danske Helle Thomsen har en kæmpe opgave foran sig, når hun overtager trænersædet i CSM Bucuresti.

Når Helle Thomsen i næste sæson skal træne CSM Bucuresti, bliver det under gode arbejdsforhold.

Det rumænske hold har handlet stort ind, og derfor kommer danskeren blandt andet til at råde over verdensstjernen Cristina Neagu samt nordmændende Amanda Kurtović og Marit Malm Frafjord.

Det er vel det trænersæde på kvindesiden, som er mest attraktivt i verden lige nu.

Trine Nielsen, håndboldekspert

Derfor er der også store forventninger til danskeren i den rumænske klub, siger TV 2 SPORT's håndboldekspert.

- Når man storsatser, forventer man resultater. Og det er ligegyldigt, om det er Helle, eller hvem det er, der kommer ind som træner. Så vil de have varen leveret, siger Trine Nielsen til TV 2 SPORT.

- Når de køber de bedste spillere, så går klubben også ud fra, at de køber den bedste træner. Så selvfølgelig er der kæmpe store forventninger til hende. De har peget på Helle, fordi de vurderer, at hun er bedst.

CSM Bucuresti har allerede vundet det rumænske mesterskab i denne sæson og er også klar til kvartfinalerne i Champions League. Og da klubben nu har hentet yderligere forstærkninger, så er det klart, at trænerposten er en af de største.

- Det er vel det trænersæde på kvindesiden, som er mest attraktivt i verden lige nu. Sådan som Bucuresti har købt ind, så er det verdens største trænersæde i min bog, når det kommer til klubsiden, siger Trine Nielsen

- Der er Győr og ŽRK Vardar, som er de to andre. Men som Bucuresti har købt ind til den kommende sæson, så sætter de sig klart på førstepladsen over klubber i verden med Győr lige i hælene.

CSM Bucuresti har før haft danske trænere med stor succes. Kim Rasmussen, Jakob Vestergaard og Mette Klit har tidligere været i klubben, og derfor har de også store forventninger til Thomsen som træner.

- Hun kommer til at stå overfor en stor opgave. Klubben har stort set støvsuget markedet for gode spillere, og det gør ikke forventningerne mindre. Hun kommer til at arbejde under et kæmpe forventningspres.

- Hun får et fantastisk hold at arbejde med, og det er en vej til succes. Hvis Helle får lov til at arbejde og gøre tingene på sin måde, så er jeg sikker på, at hun får succes, siger TV 2 SPORT's håndboldekspert.

Aftalen gælder for den kommende sæson - med option på endnu ét år. Samtidig fortsætter Helle Thomsen også som hollandsk landstræner, hvor hun har kontrakt frem til og med EM i 2018.