Håndbold

Nyt stort job: Helle Thomsen skal træne Champions League-mestrene

Den tidligere FCM-træner flytter til Rumænien for at overtage et af de største klubhold i europæisk damehåndbold.

Syv måneder efter sit dramatiske exit i FCM Håndbold lige før sæsonstart skal Helle Thomsen nu igen træne et klubhold. 

Og det ét af de allerstørste i Europa. 

Den danske succestræner har skrevet  kontrakt med den rumænske mesterklub CSM Bucuresti, der er forsvarende Champions League-mester og har store navne som svenske Isabelle Gullden, franske Camille Ayglon og danske Line Jørgensen på lønningslisten. 

Aftalen gælder for den kommende sæson - med option på endnu ét år. Samtidig fortsætter Helle Thomsen også som hollandsk landstræner, hvor hun har kontrakt frem til og med EM i 2018. 

- Jeg synes, det er et spændende hold, og det er ikke sikkert, jeg nogensinde får et tilbud fra så stor en klub igen, så det vil jeg gerne prøve, siger en glad Helle Thomsen til TV 2 SPORT. 

Allerede for en måned siden bekræftede den 46-årige frederikshavner, at rumænerne havde henvendt sig til hende. Men dengang var Thomsen i tvivl om, hvad hun ville.

- Jeg var nødt til at have noget tid til at overveje det. Det er en stor beslutning at vælge at flytte til Rumænien, synes jeg, så selv om de sikkert også snakkede med 10 andre trænere på det tidspunkt, og jeg risikerede, at de valgte en anden, var jeg bare nødt til at overveje det grundigt og have den rigtige mavefornemmelse først, forklarer Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

Det er samtidig et skifte, håndboldekspert Trine Nielsen ser med store øjne på:

- Det er vel det trænersæde på kvindesiden, som er mest attraktivt i verden lige nu. Sådan som Bucuresti har købt ind, så er det verdens største trænersæde i min bog, når det kommer til klubsiden, siger Trine Nielsen

CSM Bucuresti har før haft danske trænere med stor succes. Da klubben vandt Champions League i sidste sæson, var det danske Kim Rasmussen, der stod med taktikbrættet, og også Jakob Vestergaard og Mette Klit har tidligere trænet holdet.

De to sidstnævnte endte dog begge med at forlade klubben med en fyreseddel.  

- Det er jo risikoen ved at være der. Der er det bare resultaterne, der tæller. Det har jeg selvfølgelig også haft med i mine overvejelser, men den risiko lever jeg med. Jeg har hele tiden landsholdet også, så jeg kommer ikke til at stå helt uden noget, siger Helle Thomsen. 

CSM Bucuresti har allerede vundet det rumænske mesterskab i denne sæson og er også klar til kvartfinalerne i Champions League. Forleden hyrede klubben den tidligere svenske landstræner Per Johansson for resten af sæsonen, indtil Helle Thomsen tager over. 

Helle Thomsen har haft stor succes, siden hun for fem år siden i FCM for første gang blev gjort til cheftræner på højeste niveau. På fire år i FCM vandt hun to gange DM-guld, tre pokaltitler, den europæiske Cup Winners Cup og førte midtjyderne til Final 4 i Champions League, og hun har også vundet både EM-bronze og EM-sølv med henholdsvis det svenske og senest det hollandske landshold.

. Video: Bo Bentsen