Håndbold

Gravholt om rumænsk skifte: - Jeg startede med at sige nej

Mette Gravholt skifter i den kommende sæson til Dinamo Bucaresti, men det lå ikke i kortene hele tiden. Hun startede med at takke nej.

Mandag kunne TV 2 SPORT afsløre, at Mette Gravholt fra den kommende sæson skifter Danmark ud med Rumænien, hvor hun skal tørne ud for Dinamo Bucaresti - men det har langt fra været planen hele tiden.

- Jeg startede egentlig med at sige nej, fordi jeg ikke var sikker på, hvad det var. Træneren ringede så til mig og fortalte, hvad planen er, og hvor godt det skulle blive - og så blev jeg fristet, siger Mette Gravholt til TV 2 SPORT.

- Jeg gik fra, at jeg ikke vidste, om jeg ville fortsætte karrieren til, at jeg nu skulle spille i udlandet. Jeg trænger til at prøve noget nyt, hvor jeg kan få et eventyr og få min familie med, tilføjer den 32-årige stregspiller.

BLÅ BOG: Mette Gravholt

NAVN: Mette Bjorholm Gravholt

ALDER: 32 år (12/12-84)

POSITION: Stregspiller

KLUB: Nykøbing Falster Håndboldklub

LANDSKAMPE: 59 (149 mål)

TITLER: U18 DM, DM-bronze, DM-sølv, DM-guld, EHF Cup-guld, EHF Cup-sølv, VM-bronze

Dinamo Bucaresti spiller lige nu i den næstbedste række i Rumænien, men de har store forventninger om at rykke op i den bedste række allerede i denne sæson, og her er det planen, at de skal gøre sig gældende fra start.

- Vi skal være en konkurrent til CSM Bucaresti, der er det bedste hold lige nu. Vi starter noget op helt fra bunden. Det første år er det planen, at vi skal kvalificere os til Champions League, så vi kan være med der på vores andet år i den bedste række, siger Gravholt.

Hvad gør du, hvis de ikke rykker op?

- Så tager jeg ikke derned. Så finder jeg en anden klub, for jeg har også haft tilbud fra andre klubber, der også kunne tilbyde gode aftaler.

Dinamo Bucaresti spiller torsdag en afgørende kamp, der med en sejr kan sikre klubben den forventede oprykning.

God økonomisk aftale

For to uger siden kunne TV 2 SPORT for første gang fortælle, at Mette Gravholt skifter til udlandet - dog uden at kende navnet på klubben.

På det tidspunkt fortalte stregspilleren, at hun kiggede på den samlede pakke, hvor økonomien også spillede en vigtig rolle. Nu ser den økonomiske del af pakken ud til at være blevet indfriet.

Jeg kan jo ikke bare tage imod en eller anden amatørkontrakt

Mette Gravholt

Hvordan ser aftalen ud rent økonomisk?

- Det er rigtig, rigtig godt. Jeg skal jo have min kæreste og mit barn med derned, og hun skal ikke arbejde, så jeg kan jo ikke bare tage imod en eller anden amatørkontrakt, siger Mette Gravholt.

- Økonomien har da også vægtet – ikke at det har gjort det ultimative – men jeg må også være ærlig at sige, at det også betyder noget, at man får en god økonomisk aftale, tilføjer hun.

Hvordan ser aftalen ud i forhold til den, du har i NFH?

- Bedre.

Den store oplevelse

Mette Gravholt har aldrig tidligere spillet for en udenlandsk klub, og derfor venter der den tidligere landsholdsspiller med 59 landskampe i bagagen en større omvæltning, hvor hun forventer at få en stor oplevelse.

- Jeg har aldrig prøvet at bo i udlandet, og det har jeg altid haft lyst til. Jeg kommer til at prøve noget, der er noget helt andet end i Danmark. Jeg bliver udfordret på, at det er en helt anden kultur, og det, tror jeg, bliver en kæmpe oplevelse, siger Mette Gravholt.

- Jeg tror, det bliver fedt at spille i den rumænske liga. Nu har jeg spillet mange år i Danmark, hvor jeg kender alle hold ud og ind, så jeg tror, det bliver fedt at prøve noget helt andet.

Mette Gravholt fortæller, at hun og familien har gjort sig mange overvejelser om selve byen, men at de blev overbevist, da de var dernede, hvor de også besøgte landsholdsspilleren Maria Fisker, der før denne sæson spillede i CSM Bucaresti.

- Der er positive og negative ting ved byen. Det handler også om, hvor man bor i byen. Jeg snakkede det igennem med familien, og for os vægtede eventyret også højt. Jeg ville kun gøre det, hvis de var sikre og synes, det er en god idé.

Klubbens direktør, Constantin Caliman, fortalte mandag til TV 2 SPORT, at Mette Gravholt har skrevet under på en to-årig kontrakt, og at hun vil blive præsenteret i løbet af næste uge.