Håndbold

KIF råder bod på den manglende løn - profiler kan være på vej væk

KIF Kolding København garanterede for to uger siden, at de ville betale hele det skyldige beløb til klubbens spillere. Nu er det gjort.

KIF Kolding København har i denne sæson haft store økonomiske udfordringer, hvilket har medført, at de har haft problemer med at udbetale spillernes løn. 

For to uger siden skrev klubben dog i en pressemeddelelse, at de nu kunne garantere, at klubben ville udbetale det skyldige beløb til spillerne. Det er nu sket, bekræfter klubbens direktør, Jens Boesen, over for TV 2 SPORT. 

Har spillerne fået udbetalt hele den skyldige løn? 

- Ja da. Det er der styr på, siger direktøren.  

Jens Boesen har dog ikke ønsket at kommentere sagen yderligere, men sportsdirektør Lasse Boesen fortæller, at klubben fortsat regner med at reducere spillerbudgettet og vinke farvel til en række spillere forud for den kommende sæson. 

Kan man forvente større afgange udover Lars Jørgensen og Kasper Hvidt, der stopper til karrieren til sommer?

- Ja, det tror jeg godt, man kan – uden at sætte navn på noget som helst, siger Lasse Boesen til TV 2 SPORT. 

Hvad med en spiller som Bo Spellerberg, som også har kontraktudløb efter denne sæson? 

 - Lige nu kan jeg ikke sige noget om, hvor det ender, for det er ikke afgjort. Men vi kommer til at spare yderligere i budgettet, siger Boesen.

Hvor mange spillere har I på kontrakt til den kommende sæson? 

- Jeg ved, at jeg har de første syv spillere på kontrakt, og dem er jeg tilfreds med. Nu skal vi så finde nogle, der kan supplere. 

- Man skal selvfølgelig være klar over, at holdet ikke vil blive, som man har været vant til at se KIF Kolding København, men det hænger sammen. Det kan hurtigt komme igen, siger Lasse Boesen.

KIF er stadig på DHF's 'sorte liste'

KIF Kolding København har i denne sæson været noteret på Dansk Håndbold Forbunds såkaldte ’sorte liste’, der betyder, at klubben ikke kan få registreret nye kontrakter eller forlænge eksisterende.

Er I stadig placeret på DHF’s 'sorte liste'?

- Jeg har ikke hørt andet. Jeg tror, det tager tid, før man kommer af – men det må DHF kunne svare på. Det er nu ikke det, der er min udfordring, siger Lasse Boesen.

Men det kan det jo ende med, hvis I ikke kommer af?

- Det er rigtigt, men det er jeg nu ret sikker på, vi gør. Det er jeg ikke bange for. Det er jeg 100 procent ikke bange for, siger sportsdirektøren.  

Dansk Håndbold Forbund bekræfter over for TV 2 SPORT, at KIF Kolding København fortsat er at finde på forbundets 'sorte liste', og at de endnu ikke har hørt noget fra klubben.