Håndbold

Sætter pædagog-job på pause for at gøre comeback: Jeg glæder mig

Viborg-legenden Louise Bager Due glæder sig til for en stund at gøre comeback som håndboldmålmand for Viborg HK.

I de sidste seks år har hun været mere i børnehaven end på håndboldbanen.

Men nu sætter Viborg-legenden Louise Bager Due sit job som pædagog på pause for i stedet at gøre comeback i målet hos Viborg HK.

- Det var lysten. Lysten til at hjælpe. Og lysten til at prøve det af og hjælpe med at gøre en forskel, siger Louise Bager Due til TV 2 SPORT.

Den nu 34-årige håndboldmålmand har tidligere spillet 11 år i Viborg HK, hvor hun vandt adskillige DM- og Champions League-titler. 

Men efter en stor karriere – også på landsholdet – stoppede Louise Bager Due karrieren. Men nu er hun tilbage for en stund.

- Jeg glæder mig rigtigt meget til det, og jeg er spændt på det. Jeg håber bare, jeg kan give holdet en lille smule, så vi kan løfte niveauet, siger hun til TV 2 SPORT.

Viborg HK’s landsholdskeeper Rikke Poulsen er ikke aktuel i truppen, da hun er på barsel. Og derfor har cheftræner Allan Heine gennem længere tid været på jagt efter noget rutine på målmandsposten, der kan supplere den bare 22-årige Mie Sørensen.

- Det er den ro, hun har. Hun har prøvet en masse ting – også for Viborg. Deraf har hun en erfaring og en alder, der gør, at hun måske anskuer tingene lidt mere roligt, siger Allan Heine til TV 2 SPORT.

Men selvom hun er tilbage som håndboldspiller, når Viborg HK onsdag aften spiller DM-kvartfinale mod Odense Håndbold, så bliver det næppe et længerevarende comeback.

- Nej, for så kommer jeg til at tænke for meget på, hvordan det skal hænge sammen derhjemme, og hvordan familien skal være i det. Så jeg tænker, det er rigtigt fint for en periode, men jeg ser det ikke som et comeback, hvor jeg spiller hele næste sæson, siger Louise Bager Due til TV 2 SPORT.

Se, om Louise Bager Due også kommer på banen i Viborgs kvartfinale mod Odense, når vi sender kampen direkte på TV 2 SPORT onsdag fra kl. 18.00.