Håndbold

Dommer, spiller og kommentator var sikre på fejl: Nu bliver der sået tvivl

Under lørdagens håndboldkamp mellem GOG og Skjern udspillede der sig en kontroversiel situation til allersidst i kampen, som fik afgørende betydning.

Med bare 30 sekunder tilbage af den første slutspilskamp mellem GOG og Skjern var vestjyderne i angreb og bagud med et enkelt mål. De fik dog aldrig afsluttet angrebet, da Kasper Søndergaard blev fløjtet for en teknisk fejl.

Den rutinerede back lavede en dribling, men for meget harpiks betød, at bolden ikke studsede som normalt. Derfor samlede Søndergaard bolden op igen, og det blev altså takseret som en teknisk fejl.

Kendelsen viste sig at blive afgørende, for GOG brugte den efterfølgende boldbesiddelse på at lukke kampen til slutresultatet 28-26. Med sejren overtog fynboerne samtidig gruppens andenplads fra netop Skjern.

- Jeg er stadig i tvivl

Kampens ene dommer, Henrik Mortensen, fortæller, at han ikke betvivlede sin beslutning i kampens hede.

Efterfølgende har piben dog fået lidt en anden lyd, for nu er den danske topdommer ikke længere helt så sikker.

- Jeg så den nok syv-otte gange, da jeg kom hjem, for vi er jo også meget selvkritiske, når vi skal vurdere sådan noget. Den her evaluerede jeg rigtig meget på, og jeg er stadig i tvivl.

- Det er jo det nemmeste i verden at se den bagefter, men selvom jeg har set den mange gange, er jeg fortsat i tvivl - og så er det godt nok svært at stå som dommer og træffe afgørelsen med det samme, selvom det nu engang er vores job, fortæller dommeren.

I situationen reagerede hverken spillere, trænere eller kommentatorer på kendelsen, og heller ikke hovedpersonen selv brokkede sig over den tekniske fejl.

- Jeg tænkte bare, at det var rigtig dårligt af mig. Jeg tænkte, at det var en klokkeklar teknisk fejl, men hvilken form for fejl ved jeg egentlig ikke. Efterfølgende har jeg så fået at vide, at det bare var en almindelig dribling.

Fejl over hele linjen

TV 2 SPORT's håndboldekspert, Bent Nyegaard, kommenterede selv kampen i lørdags, og han har også set episoden flere gange siden.

- I nuet troede jeg også, at Søndergaard lavede en fejl, men nu har jeg set den mange gange siden, og jeg kan altså ikke se, hvor han skulle have rørt bolden og begået en fejl.

Faktisk er den garvede ekspert meget klar i mælet, og her gælder det langt fra kun dommernes indsats.

- Det er en fejlkendelse, det er en fejl i kommenteringen, og det er en fejl på alle mulige andre måder, men jeg beskylder ikke dommerne overhovedet. Det er, hvad der sker, men det var godt nok et voldsomt tidspunkt for Skjern at få sådan en kendelse imod sig.