Håndbold

Regelfortolker slår fast: Fejlen skulle aldrig have været dømt

Lørdagens kampafgørende kendelse på Kasper Søndergaard skulle aldrig have været dømt. Sådan lyder det nu fra DHF's egen ekspert på området.

Som TV 2 SPORT har skrevet om tidligere, blev der dømt en meget kontroversiel teknisk fejl på Kasper Søndergaard i den afgørende fase af Skjerns udekamp mod GOG i lørdags.

Kendelsen betød nemlig, at fynboerne fik bolden, hvorefter de lukkede kampen til 28-26 med få sekunder igen.

- Den skulle ikke have været dømt. Han laver ikke en strafbar teknisk fejl, og der er ikke dobbeltdribling i den situation, lyder det fra Dansk Håndbold Forbunds regelfortolker, Jørn Møller, som har kigget nærmere på situationen.

- Han laver ikke en strafbar teknisk fejl. Der sker det, at Søndergaard enhåndsdribler mod jorden med hånden, som han må. Så hænger bolden lidt fast i harpiksen og hopper to gange, og så tager han fat i den igen. Det må han gerne.

Det ser forkert ud

Alligevel var der ingen i hallen, der brokkede sig i situationen, da dommerens fløjte vendte spillet.

Ikke engang Skjern-spilleren selv var betænkelig over kendelsen, og Jørn Møller forstår da også godt, hvorfor kampens dommere vurderede, som de gjorde.

- Det, der fanger alle, er, at det ser forkert ud, og så bliver den bare dømt. Det er ligesom med skridt. Man tænker 'den her bevægelse ser forkert ud, der kan man ikke nå fra A til B på tre skridt - vi dømmer skridt'. Og alle accepterer det, selv om der ikke er skridt. Nøjagtig det samme sker her, siger Jørn Møller.

- Jeg er sikker på, at når den samme situation opstår igen, så bliver den også dømt igen.

- Sådan er sporten

Hos Skjern er de naturligvis ærgerlige over kendelsen, som fratog dem chancen for en udligning i kampen. Alligevel erkender vestjyderne, at det er sportens lod, når situationer som denne opstår.

- Det er spillets regler, at man ikke altid kan følge reglerne. Det er selvfølgelig ærgerligt og irriterende, men det nu engang sådan, håndboldsporten er, siger Carsten Thygesen, der er bestyrelseformand i Skjern Håndbold.

- Næste gang kan det være, det går den anden vej, og så er det os der får en fordel. Det er en del af spillet og det er hverken første eller sidste gang, det sker