Håndbold

Københavnsk comeback sender DM-kvartfinale ud i afgørende duel

København Håndbold leverede et fornemt comeback og sendte DM-kvartfinalen mod Silkeborg-Voel ud i en afgørende kamp tre.

Se DM-kvartfinalen mellem Odense og Viborg lige nu på TV 2 SPORT

Det så sort ud for København Håndbold, da de med seks minutter til pausen var bagud med seks mål, og intet fungerede, men københavnerne formåede at komme tilbage og vinde kampen 29-25.

Dermed skal Silkeborg-Voel og København ud i en afgørende tredje DM-kvartfinale, der skal spilles på Københavns hjemmebane på Frederiksberg.

Hjemmeholdet fra Silkeborg kom ellers klart bedst fra start og bragte sig foran 4-2, inden de igen udbyggede til 9-3 og 10-4.

Imens havde københavnerne det svært med at få angrebsspillet til at køre, og da landsholdsspilleren Anne Mette Hansen samtidig fik to 2-minutters udvisninger, blev hun sendt på bænken i en længere periode.

Alligevel lykkedes det gæsterne fra København at komme helt tæt på op til pausen. Langsomt fik de åbnet op for Silkeborg-Voels forsvar, ligesom Anne Mette Hansen også begyndte at bombe, når hun fik lidt tid på banen i angrebsspillet.

Derfor var stillingen 10-9 efter 30 minutter, og så hjalp det bestemt ikke hjemmeholdet, at de holdt en scoringspause på over ti minutter, som først blev stoppet to minutter inde i anden halvleg.

Rikke Iversen brænder på tomt mål fra midten af banen i kvartfinalen mellem Silkeborg-Voel og København Håndbold. Video: TV 2 SPORT

Efter pausen udviklede kvartfinalen sig til en gang indianerbold, hvor København Håndbold udnyttede 7 mod 6-reglen til at bygge sine angreb bedre op og komme til flere chancer, mens Silkeborg-Voel gang på gang scorede i et tomt mål.

Udeholdet fik bedst udbytte af den ekstra mand i angrebsspillet, og seks minutter inde i anden halvleg kom de for første gang foran i kampen.

Silkeborg-Voel formåede at svare igen og bringe sig foran 22-20, men så snørede københavnerne posen. Med en scoring i sidste sekund kunne Anne Mette Hansen lukke kampen til resultatet 29-25 i udeholdets favør.

- Det betyder rigtig meget. Jeg havde ikke rigtig kunne bære, hvis sæsonen var ovre, og nu får vi en chance mere, sagde en glad landsholdsback lige efter kampen.

Se DM-kvartfinalen mellem Odense og Viborg lige nu på TV 2 SPORT