Håndbold

Viborg lukker kampen i sidste sekund og sikrer afgørende kvartfinale

Begge DM-kvartfinaler i kvindehåndbold skal afgøres i kamp tre. Det står klart, efter Viborg onsdag aften slog Odense på udebane med 22-20.

Drømmen om en DM-titel lever stadig for traditionsklubben Viborg HK, efter de i en dramatisk afslutning slog Odense Håndbold med 22-20.

Den fynske klub havde vundet første kamp i Viborg, og derfor var udeholdet tvunget til at vinde i Odense, hvis de skulle sikre en tredje og afgørende DM-kvartfinale.

Opgøret fik en nervøs indledning, hvor både Odense og Viborg tydeligvis lige skulle i gang, mens de to hold også skiftevis tog føringen. Først efter 20 minutters spil blev Viborg det første hold, der kom foran med to mål, da Gnabouyou sendte et langskud ind bag Chana Masson i Odense-målet.

Hjemmeholdet tog i den periode en scoringspause på ni minutter, men Viborg formåede ikke for alvor at straffe det, og specielt landsholdsspilleren Line Haugsted havde det svært med ét mål på syv forsøg i første halvleg.

Da måltavlen efter 23 minutters spil viste 6-9 i udeholdets favør, tog Odense-træner Jan Pytlick en timeout, som i den grad fik åbnet Odenses angrebsspil. Hjemmeholdet scorede herefter fem mål i træk op til pausen, mens Viborg tog syv målløse minutter, og så var Odense foran 11-9 halvvejs i kampen.

Udeholdets problemer fortsatte i anden halvleg, og først efter 13 målløse minutter kom gæsterne igen på tavlen, da Stine Bodholt scorede fra stregen. Netop landsholdsstregen var en af Viborgs få håb i kvartfinalen. Med lidt over et kvarter igen scorede hun sit femte mål på ligeså mange forsøg, så Odense kun var foran med 15-13.

Stine Bodholt scorer på fornem vis fra stregen i DM-kvartfinalen mellem Odense Håndbold og Viborg HK. Video: TV 2 SPORT

Kort efter gik hjemmeholdet ind til endnu en målløs periode, og det udnyttede Viborg til at bringe sig foran med to mål, men Odense havde bestemt ikke givet op.

Blot tre minutter før tid udlignede fynboerne til 19-19, og så var Viborg endnu en gang tvunget til at finde storspillet frem. Det lykkedes da også, da Amalie Grøn i sidste sekund scorede det afgørende mål og sikrede udeholdet en sejr på 22-20.

Tredje kamp mellem Viborg og Odense spilles den 20. april kl. 20.30