Håndbold

KIF taber igen - Skjern sikrer første sejr i slutspillet

Skjern Håndbold overvandt svær start og sikrede sig vigtige slutspilspoint med sejr over KIF Kolding København.

Takket være solidt målmandsspil af Tibor Ivanisevic, syv scoringer fra både Kasper Søndergaard og Bjarte Myrhol tog Skjern sin første sejr i slutspillet med en sejr på 28-23 over KIF Kolding København.

Der var stort pres på begge hold i den vigtige slutspilskamp i gruppe A mellem Skjern og KIF Kolding København. Begge hold kom nemlig ind til kampen med et nederlag i bagagen.

I kampens begyndelse var det da også til at se, at begge hold havde hårdt brug for point. Her blev der gået til den i forsvaret, og der var tænding på spillerne efter hver kendelse. Med et kvarter spillet var udeholdet fra KIF, der var uden skadesramte Lars Jørgensen, Magnus Landin samt Morten Bjørnshauge, foran med 9-6 til trods for, at de allerede var blevet tildelt fem to-minutters udvisninger.

Fem minutter senere bragte Skjern balance i regnskabet med tre scoringer i træk til stor glæde for publikum i en tætpakket Skjern Bank Arena.

Endnu mere glæde var der at spore, da hjemmeholdet strøg forbi KIF takket være blandt andre Tibor Ivanisevic i Skjern-målet, der begyndte at få fat i boldene, mens KIF spillede syv-mod-seks-spil i angrebene. Skjern gik til pause foran 14-12 efter en halvleg, hvor KIF sad på første kvarter og Skjern på det sidste.

I anden halvleg forsatte Skjern de gode takter fra første halvlegs sidste kvarter og havde efter ti minutter udbygget sin føring til 20-14 takket være solidt forsvarsspil med gode parrader samt en fortsat varm Ivanisevic.

KIF havde dog ikke opgivet håbet om et comeback, og så blev seksmålsføringen på fem minutter reduceret til en etmålsføring.

Skjern fik dog afværget stormen takket være fine redninger samt mål fra blandt andre Bjarte Myrthol og Kasper Søndergaard i den anden ende. Hjemmeholdet vinder 28-23 og bevæger sig op på den vigtige andenplads med tre point forbi GOG i slutspilsgruppen. Fynboerne har dog en kamp i hånden mod Aalborg Håndbold søndag.

KIF Kolding København har stadig ingen point i slutspilsgruppen, men kan stadig nå videre avancement trods nederlaget.

Der er mere slutspilshåndbold på TV 2 SPORT lørdag med gruppe B-kampene Bjerringbro-Silkeborg mod Mors-Thy og herefter TTH Holstebro mod Ribe-Esbjerg.