Håndbold

Eggert klar under Nikolaj Jacobsen: - Det er et nyt kapitel

Venstrefløjen Anders Eggert glæder sig over at være tilbage på det danske håndboldlandshold efter en frivillig pause.

Da landstræner Nikolaj Jacobsen tirsdag offentliggjorde sin seneste landsholdstrup, fik mange danske håndboldfans en glædelig overraskelse.

På listen med de 20 navne stod nemlig den 34-årige Anders Eggert.

Et hårdt program i bundesligaklubben Flensburg-Handewitt fik ellers Eggert til at melde fra til landsholdet sidste år og holde pause på ubestemt tid, men nu glæder straffekastspecialisten sig over at være tilbage på landsholdet.

- Jeg føler overskud til at komme tilbage. Jeg kunne mærke, at der var for meget pres på, men jeg har altid gerne villet spille på landsholdet. Jeg synes, det er sjovt, det er et fedt hold og nogle fede kammerater.

De kommende landsholdssamlinger skal presses ind i det stramme program i Flensburg-Handewitt, men det er ikke afgørende for Anders Eggert.

Det er Nikolajs første samling, og han vil gerne starte op med det hold, han regner med at skulle bruge, og det er jeg glad for at være en del af

Anders Eggert

Det er nemlig ikke kun et nyfundet overskud, der får ham til at genoptage karrieren lige netop nu.

- Nu har vi lige skiftet landstræner, og det er et nyt kapitel, forklarer landsholdsveteranen.

- Det er Nikolajs første samling, og han vil gerne starte op med det hold, han regner med at skulle bruge, og det er jeg glad for at være en del af. Derfor sagde jeg ja fra nu af.

Anders Eggert skifter hjem til Skjern efter denne sæson, og da han i oktober offentliggjorde sin midlertidige landsholdspause, understregede han samtidig, at han håbede, at klubskiftet kunne tage toppen af det hårde program, og at han ikke havde spillet sin sidste landskamp.

Det ønske lader nu til at gå i opfyldelse.

- Min første overvejelse var, om kroppen, hovedet og alting kan holde til at spille på landsholdet igen, og det synes jeg. Jeg tror på, at når jeg kommer tilbage til den danske liga, er der hul til at glæde sig til at skulle med landsholdet også, slutter den ny-genkårne landsholdsspiller.