Håndbold

Landstræneren afslører: Jeg overtalte Eggert til comeback

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen fortæller til TV 2 SPORT, at det var ham, der tog initiativ til Anders Eggerts comeback til landsholdet.

Mandag var Anders Eggert overraskende at finde blandt de 20 udvalgte navne i Nikolaj Jacobsens første landsholdstrup.

I oktober meldte 34-årige Anders Eggert ellers fra til landsholdet på ubestemt tid, grundet et hårdt program med både landsholdet og bundesligaklubben Flensburg Handewitt.

Landstræneren afslører overfor TV 2 SPORT, at det var ham, der overbeviste Anders Eggert om, at tiden var inde til at gøre comeback på landsholdet.

- Jeg ringede og tog en snak med Anders, som havde givet udtryk for at han var ude i en periode, men gerne ville have lysten igen.

Lysten til at vende tilbage i rødt og hvidt havde Eggert genfundet, men han havde foretrukket at vente med et eventuelt landsholdscomeback til næste sæson, hvor programmet i hans kommende klub, Skjern, formentlig er mindre presset.

Nikolaj Jacobsen var på forhånd bekendt med landsholdsveteranens overvejelser, men mandefald på landsholdets venstrefløj fik alligevel landstræneren til at lufte muligheden for et hurtigere comeback for Eggert.

- Magnus Landin har været skadet, og så ville det være rigtigt godt, at få Anders med ind. Han kunne godt se en idé i at være med fra starten, så det er jeg rigtigt glad for, siger Nikolaj Jacobsen.

Med Eggerts 159 landskampe og 570 mål er det en yderst rutineret herre, som den nye landstræner kan glæde sig over at have til rådighed i sin første trup.

Nikolaj Jacobsen er da heller ikke i tvivl om, hvorfor han ville have Anders Eggert tilbage på landsholdet.

- Anders har mange kvaliteter - den største, er at han kan score fra små vinkler og på små chancer - og når han er i godt spillehumør, er han en af de bedste fløje, der er, slutter landstræneren.