Test dig selv fra dommerens vinkel: Kan du dømme en håndboldkamp?

16x9
Mads Hansen med kamera i panden for SportsLab - og spillet fra hans vinkel. Foto: TV 2 SPORT / .

Under en herreligakamp havde SportsLab monteret et kamera i panden på de to dommere. Nu får du mulighed for at teste dine egne evner med fløjten.

Om de to dommere

Dommerne i SportsLabs forsøg er nogle af verdens absolut bedste. Sammen har Mads Hansen og Martin Gjeding dømt omkring 2000 håndboldkampe i både Danmark og på internationalt topniveau. Blandt andet herrernes VM-finale tidligere på året. 

Du kender det måske. Du sidder hjemme i sofaen og ser en håndboldkamp, og pludselig er du ikke enig med dommeren. Der var klart straffekast, mener du, og slowbillederne af situationen viser også helt tydeligt, at dommerne overså en forseelse på stregen.

Du råber, brokker dig og har brug for at dele din frustration med folk omkring dig. Dommerne må være blinde, bestukket eller holde med de andre, vrisser du. For helt ærligt, hvor svært kan det være at se?

Sådan blev testen til

Testen består af situationer fra kampen og skal illustrere, hvor svært det kan være at træffe den rigtige beslutning. Efter forsøget fik dommerne mulighed for at gennemse situationerne fra otte forskellige vinkler, og ud fra dette er der udarbejdet en facistliste, som er blevet dobbelttjekket af regelfortolker i DHF Jørn Møller Nielsen.

Det spørgsmål har vi i denne sæson af SportsLab taget meget bogstaveligt, og nu kan du teste dig selv.

I kampen mellem Århus og Skanderborg tidligere på sæsonen undrede du dig måske over, hvorfor topdommerne Mads Hansen og Martin Gjeding løb rundt og så dumme ud med et kamera i panden. Men det var altså i SportsLabs tjeneste, og nu er det måske din tur til at se dum ud, når du på baggrund af de unikke optagelser har mulighed for at dømme ud fra samme synsvinkel som dommerne.

Kun én chance

Skal det være så realistisk som muligt? Se kun videosekvensen én gang, før du svarer. 

- Den her test viser virkelig, hvor svært det er at være håndbolddommer. Der er flere situationer, hvor vi er blevet overrasket efter at have genset det fra vores egen vinkel og faktisk har taget fejl i kampen. Vi vil blive overraskede, hvis folk har 10 ud af 10 rigtige, siger de to dommere, Mads Hansen og Martin Gjeding.

Test dig selv som håndbolddommer