Håndbold

Landsholdslegende skal være assistent for tophold

Susanne Munk Wilbek bliver assistenttræner for Allan Heine i Viborg HK til næste sæson.

Hun har titler med klubben både nationalt og internationalt. Nu skal hun prøve at føre dem til flere titler, når Susanne Munk Wilbek skal være assistenttræner for Viborg HK i næste sæson.

Her skal den tidligere landsholdsmålvogter afløse den nuværende assistenttræner, Bo Rudgaard, der i marts annoncerede, at han stopper til sommer. Ifølge Viborg HK's administrerende direktør, Henrik Dahl, var valget af afløser naturligt.

- Susanne Munk Wilbek har alle de kvaliteter, vi søger, og som Allan Heine (cheftræner, red.) synes, kunne være rigtig spændende at samarbejde med, siger han.

- Som klub er det også glædeligt, når vi kan tilslutte nogle af de helt store klubkoryfæer. Den lå lige til højrebenet at lave en aftale, og det har hun heldigvis sagt ja til.

Udover titlerne for Viborg HK har Munk Wilbek også vundet fire guldmedaljer for landsholdet. Netop den erfaring håber den administrerende direktør nu, at klubben får glæde af.

- Hun kan bidrage med en kæmpe rutine, og så kender hun klubben ud og ind. Hun har mange kompetencer, hun er uddannet fysioterapeut, dygtig med målvogterne og god taktisk og teknisk.

Munk Wilbek, der i forvejen er målmandstræner for klubben, skal fra næste sæson fortsat varetage den post samt være assistenttræner.

- Hun kommer til at være tættere på spillerne, og det tror jeg på, bliver rigtig godt. Det er en kombination, hvor hun skal varetage rollen som målmandstræner og assistenttræner - og også skal ind omkring den fysiske træning.

Susanne Munk Wilbek har tidligere været assistenttræner i klubben. Det var i sæsonen 2005/2006.

- Jeg kommer med en anden baggrund og erfaring, da jeg selv har spillet og har haft forskellige roller de seneste år. Det er jeg sikker på kan være med til at give gode bidrag, siger Susanne Munk Wilbek i en pressemeddelelse.

Aftalen med Susanne Munk Wilbek er på et år.