Håndbold

Officielt: Svensk stjerne forlader 'Mulle' og Nykøbing Falster

DM-semifinalisterne fra Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH) må undvære Nathalie Hagman efter denne sæson. Hun skifter til rumænsk håndbold.

Den svenske landsholdsspiller Nathalie Hagman forlader NFH efter denne sæson, når hun skifter til den rumænske storklub CSM Bucuresti.

Som TV 2 SPORT tidligere har erfaret, har 25-årige Hagman  benyttet sig af en klausul i sin kontrakt, der gør, hun nu kan skifte til den udenlandske klub. Det betyder samtidig, at hun følger i hælene på Mette Gravholt, der skifter til samme liga.

Svenskerens skifter efter sæsonen, og hun har underskrevet en to-årig kontrakt.

- Jeg er meget glad for mit skifte til CSM Bucuresti. Det er det næste skridt i min karriere og absolut det rigtige skridt. Jeg har hørt så mange gode ting om klubben og byen Bukarest. Min ambition er at vinde hver kamp. Jeg har allerede vundet EHF Cuppen, men jeg vil vinde Champions League, siger hun til klubbens hjemmeside.

I Bucuresti kalder de Hagman for en af de allerbedste på sin position. Den svenske profil havde allerede været rygtet til storklubben CSM Bucuresti, hvor Helle Thomsen overtager trænerjobbet efter sommerferien. 

Hos Nykøbing Falster må de til gengæld sige farvel til en af holdets absolutte profiler. Klausulen i hendes kontrakt gjorde, at svenskeren ikke kunne skifte til en anden dansk klub, men valget faldt altså på Rumænien.

- Nathalie Hagman har opsagt sin kontrakt for at flytte til udlandet efter denne sæson - vi vil gerne sige hende tak for et fantastisk år i NFH og ønske hende alt held og lykke i fremtiden, skriver NFH på klubbens Facebookside.

Nathalie Hagman skifter fra Nykøbing Falster til CSM Bucuresti.

Nathalie Hagman er ikke den eneste profil, DM-semifinalisterne skal sige farvel til. Mette Gravholt skifter som nævnt til samme liga, men hun tørner ud for konkurrenterne Dinamo Bucuresti, der let kan forveksles med CSM Bucuresti. Der er dog niveaumæssig forskel på de to klubber. CSM Bucuresti vandt sidste år Champions League, mens Dinamo Bucuresti i øjeblikket spillet i den næstbedste række.

Derudover skal NFH også sige farvel til den tidligere landsholdsspiller Pernille Holmsgaard og træner Niels Agesen. Holmsgaard indstiller karrieren efter sæsonen, mens Agesen skal være træner i Randers.