Håndbold

Viborg med spektakulær nyhed: Præsenterer fem spillere samme dag

Viborg HK har fået aftaler på plads med fem spillere til den kommende sæson, efter klubben igen må skrive kontrakter for DHF.

Tidligere på aftenen stod det klart, at Susanne Munk Wilbæk skal være ny assistenttræner for Viborg HK. Men klubben med de 14 mesterskaber stopper ikke her.

Inden kvartfinalen mod Odense Håndbold torsdag offentliggjorde klubben således, at de har skrevet kontrakt med fem spillere.

- Vi har ventet længe på det her og glædet os til at kunne præsentere spillerne og vise, at vi mener det alvorligt, og at Viborg HK stadig skal være en del af toppen, siger klubbens administrerende direktør, Henrik Dahl, til TV 2 SPORT.

Spillerne, det drejer sig om, er den hollandske landsholdsspiller Sanne van Olphen, Skanderborg-bagspilleren Kristina Jørgensen, Randers-fløjtalentet Anne Sofie Filtenborg, den svenske målvogter Hanna Daglund samt klubbens egen Nikoline Lundgreen, der får en fuldtidskontrakt.

Spillertilgangene kommer nu, efter at DHF havde pålagt klubben ikke kontrakter med spillere, inden de fik øget deres kapital. Det krav har klubben indfriet nu, og det glæder den administrerende direktør.

- Det er en kæmpe forløsning for os, at vi har fået styr på tingene. Vi har gået og ventet længe på det her, og det samme har spillerne. For nogle af dem er det første gang, de skriver en kontrakt, og det er jo ikke sjovt at gå at holde på en hemmelighed, man gerne vil have ud.

Den mest markante tilgang må siges at være den 28-årige hollandske landsholdsspiller Sanne van Olphen, der i december kunne hænge en EM-sølvmedalje om halsen. Hun skal ses som erstatning for den franske landsholdsspiller Marie-Paule Gnabouyou, der forlader klubben til sommer.

 - Vi har store forventninger til Sanne Van Olphen. Hun er lidt en anden type end MP (Marie-Paule Gnabouyou, red.). Hun er en del af det hollandske landshold og er en god skytte. Hun skal være en af dem, der hjælpe os til at tage et skridt frem, siger den administrerende direktør.

Sanne Van Olphen skifter til Viborg HK fra den franske ligaklub Toulon.

Derudover har klubben i svenske Hanna Daglund fundet sin målvogter ved siden af Rikke Poulsen. Også Kristina Jørgensen, der forlader Skanderborg, ser klubben ifølge Dahl store perspektiver i.

- Kristina Jørgensen har et stort potentiale. Hende forventer vi os meget af. Vi vil bringe hende meget i spil allerede fra begyndelsen af kontrakten.

Med tilgangene til næste sæson håber og tror Henrik Dahl på, at Viborg HK fortsat kommer til at blande sig i toppen af dansk håndbold.

- Som klub har vi altid som ambitioner, at vi altid vil være en del af toppen og være med til at præge rækken. Den faste målsætning fastlægger vi først efter sommerferien.

Udover de fem kontrakter forfremmer klubben til næste sæson ungdomsspillerne Clara Høgh Poulsen, Marie Høgh Poulsen og Anne Hykkelberg til førsteholdstruppen. De vil dog fortsat være tilknyttet som amatører.