Sponsoreret

Grønt hår og breve til træneren: Jørgen er en helt speciel fan

Santander Consumer Bank logo
Betalt partnerskab med Santander Consumer Bank

Jørgen Rahbek kom ud for en alvorlig ulykke som barn. I dag er han en af landets mest dedikerede håndboldfans. Vi fulgte ham en dag med klubben.

- Det kan godt ske, at Skjern taber i aften, men så får dommerne en fyreseddel.

43-årige Jørgen Rahbek er ikke i tvivl. I hjerteklubben Skjern Håndbold er niveauet så højt, at der skal mere end en dårlig dag til, hvis klubben skal lide nederlag.

Det er kampdag i herrernes bedste håndboldrække, og Skjern tager hjemme imod ærkerivalerne fra TTH Holstebro - et klassisk lokalopgør om hæder, ære og naturligvis vigtige point.

- Skjern er det bedste hold, vi har i håndbold, siger Jørgen Rahbek.

Og ordene kommer ikke fra hvem som helst.

Han er enormt engageret, og man kan ikke gå forbi ham på gaden eller i brugsen uden, at man lige får en kommentar med på vejen. Det kan jeg godt lide

Skjern Håndbolds direktør Henning Kjærgaard.

“Lille Jørgen”

I Skjern er Jørgen Rahbek - bedst kendt som “Lille Jørgen” - et velkendt og uhyre populært ansigt. For sit engagement i klubben og som en af de mange frivillige, der gerne giver en hånd med på kampdage.

Han er på fornavn med alle - fra ledelse over spillertrup til trænerstab og sikkerhedspersonale. Og de er glade for ham.

- Jørgen er en kendt personlighed i Skjern og en gennemgående figur i Skjern Håndbold i mange, mange år. Han er enormt engageret, og man kan ikke gå forbi ham på gaden eller i brugsen uden, at man lige får en kommentar med på vejen. Det kan jeg godt lide, siger Skjern Håndbolds direktør Henning Kjærgaard.

Fik en hjerneskade

Jørgen Rahbek fik en hjerneskade i forbindelse med en alvorlig ulykke, da han var barn, men det forhindrer ham ikke i være en vigtig støtte for håndboldholdet i Skjern.

Det gælder også denne onsdag, hvor Holstebro skal på besøg

Optakten til kampen begynder for Jørgen Rahbek som altid med, at han sætter sig ned og skriver et brev til klubbens trænere.

De har brug for gode råd, mener han.

Han får hjælp til at få bogstaverne ned på papir, men rådene kommer fra den erfarne håndboldfan selv, og op til Holstebro-kampen handler det om, at Skjern-spillerne med fordel kan udnytte fløjene mere og i det hele taget bare skal score mest muligt.

Deler skideballer ud

Brevet afleverer han en dag eller to i forvejen, så har truppen og trænerne lidt at tænke over.

- Det er optakt til kampen. Ellers får de en skideballe af mig, hvis de ikke er ordentlige, fortæller Jørgen Rahbek.

Inden afgang til hallen og dagens opgør pakker han en taske med et rødt ringbind, så han kan føre notater over stillingen undervejs, og for at sikre den helt rette stemning farver Jørgen Rahbek sit hår i klubfarven grøn, så han er er helt klar til en dag i håndboldklubbens tjeneste.

- Jørgen spreder glæde og kun glæde, hvor han kommer. Han står for den der favnende ting, som klubben også gerne vil, og man kan aldrig blive træt af ham, fortæller Skjern-legenden Jesper Jensen.

Han har på grund af karrierestop takket af i den grønne trøje, men over årene blev det til mange håndboldsamtaler med Jørgen Rahbek.

- Man kan godt få skældud af ham, hvis man har spillet skidt, men så næste gang, man møder ham, så er det glemt. Så møder man ham igen med åbne arme, fortæller Jesper Jensen.

Foran fra begyndelsen

Mens spillerne så småt møder op til aftenens vigtige kamp, så er Jørgen Rahbek med stor akkuratesse i gang med at dele de såkaldte klappere ud på stolene i hallen. Hvert andet sæde skal have en klapper, og de må ikke stå skævt.

Håbet er, at de kan være med til at sætte godt gang i stemningen under kampen.

Og det kommer der i dén grad.

Fra sin faste plads i hjørnet ved indgangen af hallen kan Jørgen Rahbek se de grønblusede blæse frem over banen fra kampens begyndelse. 1, 2, 3 og 4-0 står der, før Holstebro får bolden i mål første gang.

Det giver det ene jubelbrøl efter det andet fra Skjern-fan nummer 1 og resten af hallen, og samtidig er der travlt i hjørnet, for Jørgen Rahbek skal nå at notere alle scoringerne i det røde ringbind.

Føringen vokser

Efter første halvleg kan han notere, at hjemmeholdet er foran med tre mål, og den afstand lykkes det at få til vokse efter pausen, så Skjern sikrer sig den attraktive sejr på 27-22.

Kort efter, at slutsignalet er lydt stormer Jørgen Rahbek ind på banen, fordi det er tid til sejrssangen, hvor han vanen tro synger for i en rundkreds sammen med spillerne.

“Hvem var det, der vandt i dag, det var dem fra Skjern af,” runger det i hallen.

Jørgen Rahbek er tilfreds.

Næste onsdag går turen til Aarhus, og så er der igen brug for “lille Jørgens” opbakning, og hvis det bliver til nederlag, så er der dommernes skyld.