Håndbold

Storsatsende dansk klubejer er klar med mange flere millioner

Kim Mikkelsen har allerede postet rigtig mange penge i København Håndbold, men han er klar med flere millioner i de kommende år.

København Håndbold kan i weekenden spille sig i klubbens første DM-finale, men ambitionerne for fremtiden er stadig meget større.

Og selv om klubejer Kim Mikkelsen allerede har brugt op mod 20 millioner kroner af sine egne penge i håndboldklubbens fire første leveår, er forretningsmanden klar til at bruge mange flere penge for at opnå klubbens ambitioner

- Om det skulle ske, at vi taber fem millioner de næste fire år, så er jeg her stadigvæk.

Så selv hvis regningen ender med at blive på 40 millioner...

- Så er vi her stadigvæk, siger Kim Mikkelsen til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, vi skal endnu højere op i budgetter, end vi er nu. Vi lægger et lille lag på næste år. Vi kommer formentlig også til at lægge et lille lag på året efter, men det kan godt være, at man skal have et stort lag på et tidspunkt for at stå i Champions League-finalen. Men hvis de rigtige udsigter er der, er jeg også klar til at komme med finansieringen for det.

Store ambitioner blev fra dag ét meldt ud, da København Håndbold i starten af 2013 blev en realitet.

Med forretningsmanden Kim Mikkelsen i ryggen skulle et nyt dansk storhold tage form, som med tiden ikke bare skulle dominere den danske håndboldliga, men også nå blandt de bedste i Champions League.

Resultaterne har dog ikke helt flasket sig, som Mikkelsen og co. håbede. I København Håndbolds første to sæsoner blev det til skuffende niendepladser, som altså ligger tættere på nedrykningsplayoff end slutspil.

Sidste sæson gik det bedre, men syvendepladsen var altså heller ikke nok til de sjove kampe, som klubben først i år har været en del af.

Trods den langsomme start er ambitionerne på ingen måde blevet mindre.

- Vi har det samme mål, som vi har sat os hele tiden. Det første år ville vi bare i slutspillet, og derefter ville vi være et top-4-hold. Det blev forsinket med tre år, men vi vil gerne hvert eneste år være nummer et eller to i de her puljer i slutspillet, der kommer næste år. Vi vil gerne i Europa - gerne Champions League - og inden for tre til fire år skal vi gerne stå blandt de fire bedste i Champions League, siger Kim Mikkelsen.

København Håndbold vandt overraskende den første DM-semifinale på udebane over FC Midtjylland og kan dermed spille sig i DM-finalen på hjemmebane.

Kampen spilles lørdag klokken 16:10 og kan ses på TV 2.