Håndbold

Svalastog i tårer efter historisk sejr: - Jeg kan slet ikke styre det

Glædestårerne flød hos København Håndbold-spillerne efter semifinale-sejren over FC Midtjylland lørdag eftermiddag.

Der var tårer i stride strømme i Frederiksberg Hallen lørdag eftermiddag.

Tårer af glæde.

København Håndbold sikrede sig den første DM-finale i klubbens historie med en overbevisende 29-23-sejr over de sidste fire års finalister fra FC Midtjylland Håndbold.

Og så fik tårerne lov at trille hos København-spillerne. Især Louise Svalastog blev overvældet af følelser.

- Jeg er helt vildt rørt. Det har sgu været den vildeste rejse. Det har sgu været nogle af de hårdeste håndbold-år i mit liv. At vi når hertil… Uha, jeg kan slet ikke styre det. Det er bare flot, siger Louise Svalastog efter kampen.

København Håndbold slog FC Midtjylland i anden semifinale og er nu klar til DM-finalen Video: Christoffer Møller Skjødt

København Håndbolds Anne Mette Pedersen blev topscorer med otte mål i kampen, og også hun var lykkelig efter opgøret. Pedersen har været med i København Håndbold-projektet helt fra starten i 2013.

- Det betyder alverden. Du kan jo mærke det på hallen. Der var sindssygt god stemning. Vi har kæmpet sindssygt meget for det, så det er fantastisk, at vi står her nu. Det er slet ikke til at beskrive, siger Anne Mette Pedersen, der i næste sæson skal tørne ud for netop FC Midtjylland, som hun i dag var med til at besejre.

- Jeg tænkte ikke så meget over, at det er min nye klub. Jeg tænkte bare på, at vi skulle vinde, siger hun.

Også københavner-pigen Anne Mette Hansen skifter væk fra klubben efter denne sæson, og derfor var også hun særligt glad for at få lov at spille DM-finale.

København Håndbold-spillere jubler vildt efter sejr over FCM i semifinalen. Video: TV 2 SPORT

- Det er mega fedt. Jeg er godt nok stolt af det her hold. Vi kæmper som sindssyg. Der var nok ikke mange, der havde troet, at vi kunne slå Midtjylland.

- Det var jo drømmen. Det har vi kæmpet for så længe, og nu står vi i en finale. Altså det er jo fantastisk, siger Anne Mette Hansen.

I finalen venter enten Nykøbing Falster Håndbold eller Viborg HK.