Håndbold

Grædefærdig AG sagde nej til straffe: Det er så utilgiveligt

Ann Grete Nørgaard var grædefærdig efter Viborgs DM-exit, hvor holdkammeraten Carin Strömberg brændte straffekast få sekunder før tid.

- Det er godt nok tungt. Det må man kalde marginalt. Det gør virkelig ondt lige nu.

Viborg HK's rutinerede fløjspiller Ann Grete Nørgaard var grædefærdig efter uafgjort på hjemmebane mod Nykøbing Falster.

Efter nederlag i den første DM-semifinale var viborggenserne tvunget til sejr, og ved stillingen 27-27 med fem sekunder tilbage af kampen fik Viborg tilkendt straffekast, som altså kunne sikre en tredje og afgørende kamp om en plads i DM-finalen.

Nogle gange bliver man kampens helt, og andre gange bliver det trist i stedet

Carin Strömberg, Viborg HK

Både Nørgaard og den 23-årige svenske spiller Carin Strömberg gik frem mod bolden, og efter en kort ordveksling blev det svenskeren, der skulle kaste det afgørende straffekast. Hun havde i kampen løb været sikker fra de syv meter, mens Ann Grete Nørgaard havde brændt to gange.

Men Strömberg brændte, og Ann Grete Nørgaard ærgrer sig over, at hun ikke tog ansvar.

- Jeg er sikker på, Carin vil skyde. Hun har scoret stensikkert hele kampen, og så spørger hun mig faktisk, om jeg vil skyde. Når hun gør det, skal jeg fandeme være rutineret nok til at sige ja. Det er så utilgiveligt, siger Ann Grete Nørgaard til TV 2 SPORT.

- Det viser, der måske er en my usikkerhed. Jeg syntes bare, hun havde været så stensikker, så jeg siger bare til hende: ’nej, du smider den ind’. Jeg kommer sgu nok ikke lige til at sove i nat.

Carin Strömberg var anderledes fattet efter kampen, og hun opfattede faktisk situationen før straffekastet anderledes end den rutinerede fløjspiller.

- Hun gik frem mod straffekaststregen, og det ser ud, som om hun vil tage det. Jeg spurgte, om hun ville tage det, men hun sagde nej. Så det skulle jeg, siger Strömberg til TV 2 SPORT.

- Jeg scorede på to før og havde spillet en god kamp, så jeg går gerne frem og tager det. Jeg kan godt lide at tage ansvaret. Nogle gange bliver man kampens helt, og andre gange bliver det trist i stedet.

- Det er supertrist at tabe kampen. Jeg er så irriteret over det sidste straffekast, men jeg synes, vi laver et flot comeback i anden halvleg.

På Viborg HK's bekostning er Nykøbing Falster klar til den første DM-finale i klubbens historie, hvor klubben møder København Håndbold, der heller aldrig har været i en DM-finale.

Nykøbing Falster spiller sig i DM-finalen efter kæmpe drama og uafgjort 27-27 mod Viborg HK Video: TV 2 SPORT