Håndbold

Mulle og NFH sikrer historisk DM-finale efter kæmpe drama

Efter et stort drama og et uafgjort resultat på 27-27 mod Viborg HK sikrede Nykøbing Falster sig søndag for første gang en plads i DM-finalen.

For første gang i klubbens historie skal Nykøbing Falster Håndboldklub spille DM-finale.

Det er konklusionen efter søndagens anden semifinale på udebane mod Viborg HK, som endte ganske dramatisk. Viborg HK havde muligheden for at tvinge semifinale-serien ud i en afgørende kamp tre, men Carin Strömberg brændte et straffekast i sidste øjeblik, så det hele endte uafgjort, 27-27.

Og da falstringene vandt den første semifinale med 26-24 forleden, så er det de gulblusede, der skal spille om det danske mesterskab i håndbold. I finalen venter Købehavn Håndbold.

Efter at have tabt det første DM-semifinaleopgør var sagen klar for Viborg. Returkampen skulle vindes, hvis DM-semifinaleserien skulle forlænges. Men det mislykkedes altså.

Midtvejs i første halvleg kom hjemmeholdet foran med 8-6 i den jævnbyrdige kamp, men herfra trådte NFH-målvogter Mette Sahlholdt Iversen i karakter. Udeholdets keeper pillede fuldstændig pynten af Viborg-skytterne, snuppede flere straffekast og stod med en redningsprocent på 53 i de første 30 minutter. 

Med en mur stående i målet kunne NFH få mere ro på et lidt rodet angrebsspil mod slutningen af halvlegen. Det betød, at gæsterne kunne trække fra og gå til pause med en føring på solide 14-10. 

Fra starten af anden halvleg fik hjemmeholdet dog skudt lidt hul på NFH-målvogteren, mens gæsternes angrebsspil skrantede. Det gav Viborg kontakt ved 19-19 efter godt ti minutter, og alt var atter åbent. 

Holdene fulgtes ad på måltavlen, og det blev tæt hele vejen til den dramatiske afslutning. Viborg-træner Allan Heine tog timeout med 27 sekunder igen og stillingen 27-27, og det sidste angreb skulle afgøre, om NFH var i finalen, eller om der skulle en tredje kamp til at vinde en finalist. 

Med fem sekunder igen fik svenskeren Carin Strömberg muligheden for at sørge for det sidste scenarie på et straffekast, men hun studsede bolden på overliggeren.