Håndbold

Nykøbings veteranmålmand sikrede finalepladsen: - Det er fandeme fedt

39-årige Mette Iversen Sahlholdt var lykkelig efter den samlede semifinale-sejr over Viborg HK, hvor hun reddede et straffekast i sidste øjeblik.

Til sommer runder hun et skarpt hjørne, når hun fylder fyrre.

Men inden da skal 39-årige Mette Sahlholdt Iversen lige spille en DM-finale for Nykøbing Falster Håndboldklub. Og det kan hun blandt andet takke sig selv for.

Det var nemlig den tidligere landsholdsmålmand, der sikrede NFH finalepladsen i sidste øjeblik af semifinale nummer to mod Viborg HK, da hun forhindrede Viborg HK's Carin Strömberg i at score på et straffekast, der ville have sendt semifinale-serien ud i en afgørende kamp tre.

- Vi er bare rigtigt glade for, at vi skal spille DM-finale. Og ved du hvad? Det er fandeme mange år siden, jeg har gjort det. Og jeg fylder snart fyrre, mand. Det er fandeme fedt.

- Det var der nok ikke ret mange, der regnede med, da vi startede sæsonen. Vi er glade, og vi er rigtigt stolte, sagde Mette Sahlholdt umiddelbart efter kampen.

Nykøbing Falster spiller sig i DM-finalen efter kæmpe drama og uafgjort 27-27 mod Viborg HK Video: TV 2 SPORT

Nykøbing Falster var undervejs komfortabelt foran, og ved pausen havde gæsterne et forspring på hele fire mål. Men den føring blev formøblet i løbet af anden halvleg, så det blev en helt lige og dramatisk afslutning.

- Vi smider det hele væk, men vi når at redde det. For fanden altså. Jeg synes, vi skulle have lukket den kamp. Vi lavede alt for mange fejl. Det er så heldigt, at hun vælger at studse under mig til sidst, siger Mette Sahlholdt.

Også Mette Gravholt, der skifter væk fra Nykøbing Falster effer denne sæson, var lykkelig for finalepladsen.

- Det er så vildt. Det er for sygt. Altså jeg havde aldrig nogensinde set det komme. Det betyder virkelig meget for klubben. Vi kommer jo fra nul, siger Mette Gravholt.

Også klubbens træner Niels Agesen stopper i klubben efter indeværende sæson, og han får altså nu chancen for at slutte af med manér på Falster.

- Jeg ryster over det hele. Det har været op og ned, og vi har spillet ad helvede til. Nu står vi i det ypperste, og det er jeg rigtigt, rigtigt glad for, siger Niels Agesen.

I finalen venter København Håndbold, der lørdag ligeledes sikrede sig den første DM-finale i klubbens historie. Det bliver den første DM-finale uden jysk deltagelse siden 1990.