Håndbold

GOG-ikonet Henrik Gerster er død

Den mangeårige GOG-spiller Henrik Gerster, der var udset til at skulle være træner for Odder Håndbold næste sæson, er død kun 52 år gammel.

Dansk håndbold har mistet en af sine store spillere gennem tiderne.

Søndag aften blev 52-årige Henrik Gerster ramt af et hjertetilfælde og afgik ved døden. Det bekræfter Odder Håndbold i en pressemeddelelse.

Hvis man kan give 112 procent, så gav han altid 113.

Bent Nyegaard om Henrik Gerster

I sin karriere som aktiv håndboldspiller nåede han over 500 ligakampe, fem DM-titler, seks pokaltitler samt enkelte landskampe. Fra 1992 til 2001 var en kendt som hårdskydende back for det GOG-hold, der dominerede dansk herrehåndbold.

Efter flere år i færøsk og norsk håndbold var han udset til at vende tilbage til dansk håndbold næste sæson, hvor 1. divisionsklubben Odder havde hentet ham hjem.

- Det er dybt tragisk, og vores tanker går til familien. Vi havde glædet os utrolig meget til et spændende og langvarigt samarbejde med Henrik Gerster. Han var et meget positivt og entusiastisk menneske. Det er slet ikke til at forstå, at han nu ikke længere er i blandt os, udtaler formand Henrik Bentsen.

Gerster nåede i sin aktive karriere også at spille i den tyske Bundesliga af to omgange, og han var i det hele taget en person, der altid gav alt. Det fortæller TV 2 SPORT's håndboldekspert Bent Nyegaard, der selv arbejdede mange år sammen med Henrik Gerster i GOG-tiden.

- Henrik var en fantastisk håndboldspiller. Hvis man kan give 112 procent, så gav han altid 113. Han var en hård dreng, der brugte sin fysisk, hvor han både gav og tog imod rigtig meget.

- Gennem de mange år sammen med ham så jeg, hvordan han blev ved med at udvikle sig som træner, og han havde nogle succesfulde år på Færøerne. Jeg var imponeret over Odder-projektet, og det gav mig en fornemmelse af, han var kommet rigtig langt i sin trænerkarriere. Så jeg er virkelig ked af at høre, han er død, siger Bent Nyegaard.

Henrik Gerster var gift og bosat på Færøerne, mens han var træner i Norge. Så sent som i efteråret kronede han sin trænerstatus med titlen som EHF Master Coach.