Håndbold

Comeback-Eggert blev helten: - Jeg elsker de der situationer

Anders Eggert var tilbage på landsholdet i torsdagens kamp mod Ungarn, hvor den rutinerede fløj sikrede et point på et straffekast.

Danmark fik en svær start mod Ungarn i torsdagens EM-kvalifikationskamp, men i de sidste minutter fik de rød-hvide alligevel kæmpet sig tilbage i kampen.

I de døende sekunder var Ungarn foran med 25-24, men med et enkelt sekund tilbage på uret fik Danmark tilkendt et straffekast.

I sådan en situation var Nikolaj Jacobsen nok ekstra glad for, at han havde udtaget lige netop Anders Eggert til sin første landsholdstrup.

På fornemt vis studsede den 34-årige fløjspiller nemlig bolden ind bag den ungarske målvogter til slutresultatet 25-25 - og sikrede dermed Danmark et vigtigt point mod den største konkurrent til kvalifikationsgruppens førsteplads.

- Det er jo en følelse af hvilket skud, der er bedst, og jeg havde fornemmelsen af, at jeg kunne få ham (målmanden, red.) med til den ene side – heldigvis havde jeg ret, så bolden lå godt i den anden, lød det fra Eggert efter kampen.

Det er efterhånden ved at være længe siden, at den kommende Skjern-spiller sidst har stået i en så afgørende situation på landsholdet.

Faktisk har han slet ikke trukket den rød-hvide trøje over hovedet i års tid, da han har haft brug for en pause.

Alligevel viste Eggert ikke skyggen af nervøsitet, da han trådte hen for at skyde straffekastet.

- Jeg synes egentlig allerede, dengang vi fik det, at jeg godt kunne mærke, at det var en fed fornemmelse.

- Jeg elsker jo de der situationer hvor tingene skal afgøres, hvor det bliver rigtig sjovt. Og så er det bare meget sjovere her bagefter, når den så er gået ind.

Danmarks returkamp mod Ungarn spilles på søndag i Aarhus klokken 20.30, og du kan se den direkte på TV 2.