Håndbold

Ekspert forundret over timingen af Gudmundur-kritik: - Hvorfor nu?

Claus Møller Jakobsen undrer sig over, at der kommer kritik af Gudmundur Gudmundsson nu. Han synes, der burde være fuldt fokus på kampen mod Ungarn.

- Det er et slag og angreb på Gudmundur Gudmundsson.

Sådan karakteriser TV 2 SPORTs håndboldsekspert Claus Møller Jakobsen landsholdsspilleren Henrik Møllgaards udtalelser om den tidligere landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Henrik Møllgaards kritik går på, at da det danske landshold var i knæ mod Ungarn ved VM, var der ingen plan B.

- Det var først til sidst, at vi i ren panik går tilbage i et klassisk 6-0-forsvar. Det skulle vi nok have gjort noget før, men det var ikke noget, vi havde brugt ét eneste minut på at træne i de tre år, Gudmundur var her. Vi skulle langt ud, før det var en chance, han ville tage, siger Møllgaard til Berlingske torsdag.

Hvorfor nu?

Mens Claus Møller Jakobsen ikke er i tvivl om, at Møllgaard er ude med et angreb på den tidligere landstræner, så undrer han sig over, at kritikken kommer nu.

 - Jeg er meget forundret over, at vi skal bruge tid på Gudmundur nu. Hvem har lyst til at tale om ham nu?

- Der er meget, der kunne tyde på, at der har været et behov for at få de her frustrationer ud.

Nikolaj har flere planer

Claus Møller Jakobsen synes i stedet, at fokus burde være på EM-kvalifikationskampen mod Ungarn i aften og den nye landstræner Nikolaj Jacobsens debut.

- Lad os nu lukke bogen om Gudmundur og komme videre.

Såfremt Danmark igen skulle komme i problemer mod Ungarn i aften, så er Claus Møller Jakobsen dog sikker på, at Nikolaj Jacobsen er klar med alternative løsninger.

- Nikolaj Jacobsen har altid både en plan A og B, han er i stand til at ændre sin taktik løbende, det har han bevist i både Aalborg og Rhein-Neckar Löwen. Han er en helt en anden type.

Du kan se den første EM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Ungarn torsdag på TV 2 fra kl. 19.50.