Håndbold

Møllgaard savnede 'plan B' under Gudmundsson: Det endte i en panikløsning

Henrik Møllgaard savnede taktiske alternativer under Gudmundur Gudmundsson. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Det danske herrelandshold havde håbet på mere ved VM i Frankrig. Noget gik galt og Henrik Møllgaard og co. røg ud i 1/8-finalen mod Ungarn.

Hvad gik egentlig galt, da Danmark røg ud til Ungarn ved VM i januar?

Det spørgsmål har mange spillere, trænere og fans stillet sig selv, siden Danmark leverede det dårligste VM-resultat i mere end 10 år, hvor 1/8-finalen blev endestationen.

En af årsagerne til det tidligere danske exit skyldes ifølge Henrik Møllgaard den nu forhenværende landstræner Gudmundur Gudmundssons stædighed i forhold til taktikken. Det fortæller Møllgaard til Berlingske.

- Vi havde jo ikke en plan B under Gudmundur. Vi arbejdede med at blive så dygtige som mulige til plan A, og det har også bragt os langt, men lige netop her, hvor modstanderen kom med noget andet, havde vi svært ved at få det ændret, lyder det fra Henrik Møllgaard.

Først langt inde i kampen forsøgte landsholdet en ny formation i forsvaret, hvilket ifølge Henrik Møllgaard var for sent.

- Det var først til sidst, at vi i ren panik går tilbage i et klassisk 6-0-forsvar. Det skulle vi nok have gjort noget før, men det var ikke noget, vi havde brugt ét eneste minut på at træne i de tre år, Gudmundur var her. Vi skulle langt ud, før det var en chance, han ville tage.

Henrik Møllgaard fortæller, at landsholdet har manglet en plan b i forsvaret.

I aften møder Danmark så det hold, der sendte dem ud af VM.

Ungarn tager imod det danske landshold i kvalifikationen til EM. Der er lagt op til revanche, hvor landsholdet skal forsøge at rejse sig med Nikolaj Jacobsen som ny landstræner.

Du kan se den første EM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Ungarn torsdag på TV 2 fra kl. 19.50.