Håndbold

- Vi fik bekræftet, der er noget særligt ved ham

Må jeg præsentere dig, kære læser, for Danmarks næste store håndboldstjerne? I kender hans efternavn: Landin. Ikke Niklas. Tillad mig at bruge min

Må jeg præsentere dig, kære læser, for Danmarks næste store håndboldstjerne?

I kender hans efternavn: Landin. Ikke Niklas. Tillad mig at bruge min spalteplads på lillebror Magnus.

Jeg har svært ved at tro, at ikke hver eneste storklub i Europa har den 23-årige fløjspiller langt oppe på deres dosmerseddel.

Der bliver satset på Landin

Vi fik torsdag aften bekræftet, at der er noget helt særligt over den unge københavner. For første gang var han rigtigt med på landsholdet. Bevares, han har været med før som supplement til Casper U. Mortensen, men med Nikolaj Jacobsens ankomst er der kraftigt signaleret, at det nu er Landin, der skal satses på.

I en svær kulisse mod et ungarsk hold i medvind evnede Magnus Landin at levere. Det beviste overfor mig, at vi her har den primære venstre fløj for Danmark i 10-15 år frem.

Landin har nogle evner på venstre fløj, som vi aldrig har set på det danske landshold. Han er tæt på to meter høj. Ikke just modelmål, som de største af forgængerne, Nikolaj Jacobsen, Lars Christiansen og Anders Eggert, kan fremvise.

Stærk defensiv

Især forsvarsmæssigt kan Magnus Landin noget helt særligt. Han er uhørt fleksibel, og giver landstræneren mulighed for eksempelvis at parkere en vejs-spillere som Michael Damgaard og Morten Olsen ude på fløjen i forsvaret, så de ofte ødelæggende udskiftninger mellem forsvar og angreb kan reduceres.

Teknisk er han ikke på niveau med de tre tryllekunstnere, jeg tidligere har nævnt. Men han er scoringssikker uden at være forudsigelig. Landin smider ikke bare bolden blindt i langt hjørne hver gang. Så han har også ekvilibristens præg – akkurat som skruebold-smølferne Jacobsen, Eggert og Christiansen.

På et tidspunkt vil Nikolaj Jacobsen formentlig lave sig et alternativt 5:1 forsvar. Da passer Magnus Landin tilmed glimrende som den forreste mand.

Nu går han så i landsholdsskole hos Nikolaj Jacobsen og Anders Eggert. Og dermed kan vi sætte endnu et flueben ud for en lovende karriere.

Jeg har vist svært ved at skjule min begejstring. Så lad mig bare fortsætte: Magnus Landin har som sin bror et roligt, velovervejet gemyt. Det er stærkt, at man i så ung en alder kan nyde så meget respekt i truppen. De mange stjerner oplever en ung mand, der arbejder hårdt, optræder ydmygt, er lyttende og dygtig. Det kan ikke gøres bedre.

Sammenligningen med svenske Jonas Källman behøver man ikke være håndboldekspert på TV 2 for at kunne spotte. De har helt samme DNA, og se hvilken fantastisk karriere Källman har fået.

Källman og Landin evner blandt meget andet at komme ind over midten med en betragtelig fysik. De kan stige til vejrs og være en reel skudtrussel fra pladsen mellem fløj og back.

Har overhalet Casper U

Når den nye landstræner sender så klare signaler om sine ambitioner med Magnus Landin, så koster det selvfølgelig for andre. Her har skæbnen i de seneste dage været hård ved Casper U. Mortensen. Han har på ingen måde spillet sig af landsholdet, men jeg tvivler på, at han kommer tilbage som fast medlem, hvis Anders Eggerts fysik kan holde til programmet.

Den første udtagelse indikerer, at Nikolaj Jacobsen satser på Magnus Landins fleksibilitet og Anders Eggerts rutine. Torsdag aften i Budapest ramte landstræneren den cocktail helt perfekt, da Landin lavede et par vigtige mål og Eggerts rutine sikrede det danske point til sidst.

Ikke mindst derfor vil duoen på venstre fløj frem til og med VM i 2019 hedde Landin/Eggert.