Håndbold

Fra kæmpe skuffelse til DM-finale: Bundproppen vækkede 'Mulle' og co.

Nykøbing Falster Håndbold har gennemgået en stor udvikling, der har bragt klubben i DM-finalen mod København Håndbold.

Nykøbing Falster Håndbold kæmper lørdag om en DM-titel i kvindernes håndboldliga mod København Håndbold, men tankerne om den finaleplads var meget fjerne i begyndelsen af året.

Her åbnede Niels Agesens tropper 2017 med en kæmpe skuffelse og et overraskende nederlag på 33-28 på udebane mod bundproppen Ringkøbing Håndbold, der vandt sin bare anden ud af tre sejre i sæsonen.

- Dengang tænkte vi ikke selv, at vi skulle være i nogen finale. Det var en rigtig dårlig kamp, hvor vi ikke var der 100 procent. Det var også der, at det gik op for os, at hvis vi ville noget, så var det nu, at vi skulle spille som et hold. Jeg tror, at det måske var sundt og godt for os, at vi lige fik den kamp i hovedet, så vi kunne rykke tættere sammen, siger Nykøbing Falster-profilen Kristina Kristiansen til TV 2 SPORT.

Ringkøbing mod Nykøbing Falster i kvindernes liga.

Nykøbing Falster Håndbold har siden nederlaget til Ringkøbing Håndbold kun tabt én kamp og spillet én uafgjort i den hjemlige liga, hvor de øvrige ni kampe i grundspillet blev vundet.

Derfor kravlede Nykøbing Falster Håndbold op fra en femteplads til en andenplads, hvorefter Viborg blev slået ud i DM-semifinalen.

- Sådan som efteråret var, så var jeg mest bekymret for, om vi kom med i slutspillet, men jeg synes, at pigerne er steppet op. Der er sket rigtig mange ting, især på det spillemæssige. Vi har fået meget mere flow og meget mere stabilitet, siger Nykøbing Falster Håndbolds cheftræner Niels Agesen.

Han fremhæver en kamp i EHF-cuppen som klubbens vendepunkt, da de her - fire dage efter nederlaget til Ringkøbing Håndbold - fik oprejsning med en storsejr på 12 mål over russiske Lada.

DM-finale: Nykøbing Falster Håndbold mod København Håndbold

DM-finalen mellem Nykøbing Falster Håndbold og København Håndbold afgøres i ’først-til-tre-point’-formatet, og her har Nykøbing Falster fordel af hjemmebane i første og potentielt tredje kamp.

Egoerne har fundet hinanden

Nykøbing Falster Håndbolds stregprofil Mette Gravholt kalder det ’en lang proces’, som klubben har været igennem, hvor mange forskellige typer har kæmpet lidt med at finde fælles fodslag.

- Der er mange personligheder og mange, der gerne vil bestemme, og det tager bare tid at få afklaret en masse ting. Det har kostet blod, sved og tårer, men på grund af det er det også endnu federe, at vi står, hvor vi gør, siger Mette Gravholt og uddyber:

- Nogle er tonet lidt ned og nogle er tonet lidt op, og så finder man lige så stille og roligt ind i en god rytme. Jeg synes, at vi har fået uddelegeret nogle gode opgaver til hinanden. Der er et rigtig godt flow på vores hold nu.

Niels Agesen har stået i spidsen for de mange profiler og udviklingen af mandskabet, der er gået den rette vej, selv om det er foregået i et lavt tempo.

- Vi har været lang tid om at finde hinanden og få alle de her dygtige spillere og store egoer til at hænge sammen, men jeg synes, at det er lykkes fint henover foråret, siger han.

Se DM-finalen mellem Nykøbing Falster Håndbold og København Håndbold på lørdag direkte på TV 2. Indtil da kan du høre en optakt til kampen i TV 2 Håndbolds podcast, hvor Niels Agesen og Ann Grete Nørgaard er i studiet.