Håndbold

Grønt blod i årene: Ribe-Esbjerg-spiller grundlagde Skjern Ultras

Ribe-Esbjerg-spilleren Rasmus Boysen var med til at grundlægge 'Skjern Ultras', der til dato stadig står for at skabe stemning til Skjerns kampe.

De grønblusede Skjern-fans sørgede for god stemning på tribunen, da Skjern Håndbold hjemme besejrede de vestjyske rivaler fra Ribe-Esbjerg (REHH) med 26-24 i det første semifinale-opgør.

Tilskuernes energiske jubelråb og taktfaste klapsalver starter oftest hos holdets fanklub, Skjern Ultras, der altid møder op for at støtte Kasper Søndergaard og resten af Skjern-spillerne.

Min far er stadig i klubben, og det ligger lidt i blodet, at man er Skjern-mand

Rasmus Boysen

Det specielle i lige netop i kampen mod Ribe-Esbjerg var dog, at fangruppen i sin tid blev stiftet af den nuværende REHH-spiller Rasmus Boysen, der selv har en fortid i Skjern.

- Vi var nogle drenge der så meget håndbold og også spillede i Skjern, og vi syntes, der skulle noget stemning ind i hallen. Så startede vi den her fanklub, som så stadig eksisterer, fortæller Rasmus Boysen.

Stor betydning

Boysen grundlagde blandt andet Skjern Ultras sammen med en af sønnerne til den nuværende bestyrelsesformand i Skjern Håndbold, Carsten Thygesen, der stadig sætter stor pris på holdets dedikerede supportere.

- Den betyder rigtig meget, for det skaber for det første en stemning i Skjern Bank Arena, når vi spiller, men det er måske og med til, at der er andre, der tør gøre et eller andet.

- Vi er jo vestjyder og skal lige se hinanden an, inden vi gør for meget ud af klappen og råben. Så det, at nogen går forrest, gør, at det bliver mere tilladt at flere giver sig fuldt ud.

Rasmus Boysen nærer stadig et stærkt forhold til sin tidligere klub, og han er glad for, at fangruppen stadig fungerer.

- Jeg ved godt, at det har en stor betydning, og jeg synes bare, det er fedt, at de stadig er der.

- Jeg kan godt lide Skjern, det er der ingen tvivl om. Min far er stadig i klubben, og det ligger lidt i blodet, at man er Skjern-mand, men det er 100 procent Ribe-Esbjerg, det er der ingen tvivl om.

Bytte-bytte klubmand

Rasmus Boysen tilbragte syv år i Skjern, hvor han blandt andet blev kåret som årets talent tilbage i 2012.

Den 24-årige REHH-back er dog langt fra den eneste, der har taget turen den eller anden vej mellem Skjern Bank Arena og Blue Water Dokken, der ligger godt 50 kilometer længere sydpå.

Den nuværende Ribe-Esbjerg-træner, Jan Leslie, har tidligere trænet Skjern, og også REHH-stjerneskuddet Jacob Holm har en fortid i Skjern som ungdomsspiller.

Omvendt har den tidligere, mangeårige Skjern-spiller Jesper Jensen haft en fortid i Ribe-Esbjerg (dengang kaldet Team Esbjerg), og også flere personer tilknyttet Skjern uden for banen den dag idag, har tidligere spillet for de vestjyske rivaler lidt længere sydpå.