Håndbold

Endnu en graviditet tvinger ligaklub til at hente forstærkning

TTH Holstebro har hentet forstærkning i målet, da Marianne Lundsby er blevet gravid. Hun kommer derfor ikke til at spille i næste sæson.

Håndboldligaen har i denne sæson været præget af en række graviditeter, og lige inden Danmarksmesteren bliver fundet, har endnu et barn meldt sin ankomst.

Denne gang er det TTH Holstebros målmand Marianne Lundsby, der kan glæde sig over, at hun er gravid. Lundsby kommer derfor ikke til at spille kampe efter sommerferien, hvor 23-årige Louise Egestorp fra 1. divisionsklubben Sønderjyske i stedet skal vogte TTH-målet.

- Vi snakker om en ung keeper, der allerede har en hel del rutine og mange kvaliteter - og med masser af udviklingspotentiale, siger træner Peter Krautmeyer til TTHs hjemmeside.

TTH Holstebro sluttede i denne sæson på 10. pladsen, langt fra slutspillet. Efter to playoff-sejre over Egestorp og Sønderjyske er TTH gået på sommerferie, mens København Håndbold og Nykøbing Falster kæmper om mesterskabet. I finalekampene må København undvære landsholdsspilleren Anne Cecilie de la Cour, der ligeledes er gravid.

I alt har 12 spillere nu meldt fra til kampe i denne sæson på grund af graviditeter. Tidligere på sæsonen kunne eksempelvis Rikke Poulsen (Viborg), Estavana Polman (Esbjerg) og Susan Thorsgaard (Odense) fortælle om gode nyheder i privatlivet.

Trods graviditeten og den kommende fødsel vil Marianne Lundsby stadig være at finde omkring TTH Holstebros ligahold. Hun fortsætter nemlig som målmandstræner og coach i både TTH og Holstebro Elitesport.

- Jeg er uddannet psykolog, så rollen som coach og træner for de unge spillere passer mig perfekt, når jeg nu ikke kan hjælpe holdet på banen, siger Marianne Lundsby.

Lundsby spillede i denne sæson 22 kampe for TTH. Hun stod med en samlet redningsprocent på 29.

For nylig hentede TTH også den hollandske landsholdsspiller Inter Smits.