Håndbold

- Vi spiller om en finale - det er ikke for sjov mere

Hård fight og til tider en smule ond stemning prægede den anden semifinale mellem Aalborg og BSV. Den afgørende kamp bliver ingen undtagelse.

- Det er sådan, vi elsker det. Det er sport, når det er smukkest. Når det er sat på spidsen, og når det er vind eller forsvind. Det er dét, det handler om, og det er dét, der også er nervepirrende.

Håndboldekspert Claus Møller Jakobsen glæder sig til den tredje og afgørende DM-semifinale mellem Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg (BSV). For ét af holdene slutter sæsonen i aften, mens det andet hold kan juble over en finaleplads.

Forud er gået 120 hæsblæsende minutter fordelt over to kampe, som begge er blevet vundet med to mål. Aalborg vandt 28-26 på hjemmebane i den første semifinale, mens BSV sejrede i den anden med 29-27.

Lørdag i Silkeborg var det også tydeligt at se, hvad der står på spil, og nordjydernes forsvarsgeneral, René Antonsen, forventer, at der igen i Gigantium i Aalborg kommer en smule ond stemning mellem de to hold.

- Vi spiller om en finale. Det er ikke for sjov mere. Så det hele er sat lidt på spidsen, siger René Antonsen til TV 2 SPORT.

- Begge hold har fået lov til at gå til den, og det er helt fair i de her kampe. Jeg forventer ikke, at kampen (i aften, red.) bliver mindre hård. Jeg forventer faktisk, at den godt kan blive mere hård end de to foregående. Der var ved at danne sig en lille smule ond stemning i BSV, og det skulle undre mig, hvis ikke den kom en lille smule frem igen i morgen.

Det vil være kronen på værket, hvis vi kan komme i en finale og måske få en guldmedalje og ikke mindst sende Sander til Paris med en guldmedalje

René Antonsen, Aalborg Håndbold-spiller

- Det er sådan, det er, og så er det heller ikke værre, end at vi alle sammen kan klappe hinanden på skulderen, når vi er færdige. Selvfølgelig bliver der råbt og sagt nogle ting, når pulsen er høj. Det er selvfølgelig nok ikke noget, man havde sagt, hvis man havde mødt hinanden på gaden, men sådan er det i de her kampe. Det er også det, der er sjovt.

I modstanderlejren er Michael V. Knudsen enig. Det hårde spil og den hårde tone er en del af gamet, når det gælder kampen om guldet.

- Når man spiller mod et rigtig godt hold og spiller om at komme i DM-finalen, så vil alle og enhver selvfølgelig gøre det ypperste for at se, om man kan vinde over sin modstander. Det har været to kampe på højt niveau og med hård fight, og jeg synes også, at der indimellem har været rigtig fin håndbold, siger Knudsen til TV 2 SPORT.

BSV's Michael V. Knudsen var meget utilfreds med Aalborg Håndbolds Sanders Sagosen. Video: Ronni Burkal Nielsen

Rutine kan blive afgørende

BSV's rutinerede stregspiller er klar over, at aftenens opgave i Aalborg bliver svær. Midtjyderne har ikke vundet i Gigantium siden holdenes bronzekamp i maj i 2015, men en udfordrende sæson med kampe i Champions League har givet holdet den rutine, der skal til for at spille sig i DM-finalen.

- Vi har stået i lignende situationer før og har et rutineret hold. Aalborg har også et rigtig fint hold, der har spillet rigtig godt over store dele af sæsonen, men jeg synes, at vi har været allerskarpest i perioder, hvor vi virkelig skulle ud og levere toppræstationer. Der har vi formået at ramme et højt niveau, siger Michael V. Knudsen.

- Vi har også spillet en masse Champions League-kampe i den her sæson. Vi har spillet på højt niveau og har mødt nogle hold fra allerøverste hylde i europæisk håndbold. Set over sæsonen har det virkelig givet os et kæmpe rygstød.

Lyn-analyse

Der er ting, der taler for BSV, og der er andre ting, der taler for Aalborg. Spørgsmålet er, om det er en fordel for BSV at være mere vant til at spille hver tredje eller fjerde dag, eller om det er en bagdel, fordi de er mere slidte. Aalborg er ikke vant til at skulle have holdet på plads i løbet af tre dage. Omvendt har de færre minutter i benene. De har ligaens MVP, Sander Sagosen, som kan afgøre kampe, men de er også afhængige af Mikael Aggefors i målet, ellers har de ikke en chance mod et mere rutineret BSV-hold. Kan Aalborg, når det virkelig gælder? Jeg siger 51/49 i BSV’s favør.

René Antonsen erkender, at BSV har mere rutine, men til gengæld har vinderne af grundspillet noget andet. Vilje og ærgerrighed er ifølge den defensive styrmand nordjydernes nøgle til at låse døren op til guldkampen.

- Vi har nogle unge spillere, som bare gerne vil fremad. Så det er måske rutinen mod ærgerrigheden og viljen. Jo, selvfølgelig har de nogle spillere, som har prøvet lidt af hvert, men de har også spillere på nogle positioner, der ikke er så rutinerede og ikke har prøvet så meget, siger Antonsen.

- Jeg føler, at vi måske har en lidt bredere trup. De har spillet med de samme syv-otte mand nærmest i alle 120 minutter, vi har spillet indtil videre, og det, tror jeg godt, kan blive afgørende i morgen.

BSV vandt anden DM-semifinale med 29-27 hjemme mod Aalborg. Video: TV 2 SPORT

Finale betyder alt

Begge spillere bruger ordet 'spændende' om den afgørende semifinale. Michael V. Knudsen og René Antonsen er også af samme opfattelse, når det kommer til betydningen af en eventuel finale.

- Nu er vi nået til et tidspunkt i sæsonen, hvor sejrene betyder alt. Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at nå det sidste stykke. Det vil selvfølgelig gøre, at sæsonen vil være outstanding for vores vedkommende, hvis vi kan komme i en DM-finale.

Antonsen håber, at det bliver til fire hjemmekampe i streg med sejr over BSV, så han sammen med de øvrige holdkammerater kan tage det næste skridt.

- Det vil være kronen på værket, hvis vi kan komme i en finale og måske få en guldmedalje og ikke mindst sende Sander til Paris med en guldmedalje. Det vil han jo nok håbe for holdet, og det håber vi selvfølgelig også på, siger René Antonsen.

- Det vil være fantastisk for klubben, som trænger til at få en titel. Det er dét, vi kæmper for og har kæmpet for hele sæsonen. Vi blev nummer et i grundspillet og har spillet en rigtig fin sæson, så det vil være fuldstændig fantastisk.

Se den tredje og afgørende DM-semifinale mellem Aalborg Håndbold og BSV direkte på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 20:20.