Håndbold

Nyegaard spår lille fordel til Aalborg i DM-finalen

Tirsdag aften spillede Aalborg Håndbold sig i DM-finalen med en storsejr over BSV, og nu giver Bent Nyegaard dem en lille fordel i finalen mod Skjern.

Grundspillets nummer et og fire tørner sammen i årets DM-finale i 888ligaen. Det står klart, efter Aalborg tirsdag aften slog Bjerringbro-Silkeborg 31-23 i den tredje og afgørende DM-semifinale.

Nu er spørgsmålet så, hvem der står som favorit til DM-titlen. Står det til TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, så er det et spørgsmål med mange nuancer, hvor han kun lige nøjagtig vil pege på en lille favorit.

- Det er et næsten fuldstændig umuligt spørgsmål. Efter at have set Aalborg i semifinalen, så må jeg sige, det var en imponerende præstation. De lavede 20 mål i 2. halvleg mod Bjerringbro-Silkeborg, det havde jeg ikke forestillet mig, de kunne.

- Sander Sagosen var outstanding. Så set i det perspektiv og med en eventuelt tredje finalekamp i Aalborg, så er der et lille beskedent plus til Aalborg, lyder vurderingen fra Nyegaard.

I semifinalen mellem Aalborg og BSV blev det til tre hjemmesejre, mens Skjern formåede at lukke sin semifinale over to opgør, da de vandt ude mod Ribe-Esbjerg. Nyegaard formoder dog, at DM-finalen meget vel kan gå over tre opgør og blive en tro kopi af Aalborg-BSV.

- Jeg tror, hjemmebanen bliver meget afgørende. Jeg forestiller mig, Aalborg lægger ud med at tage noget fra Skjern, ligesom jeg tror, at Skjern vil være en meget svær størrelse for Aalborg på hjemmebanen. Vi kan meget vel ende med en tredje og afgørende kamp, hvor alt er i spil.

Med otte dage til første DM-finale er han da heller ikke i tvivl om, at Skjerns lidt længere pause ikke får nogen betydning. Ligeledes er Nyegaard også helt sikker på, at det er de to rigtige hold, der står i DM-finalen næste torsdag.

- Det er det, når Skjern var meget overbevisende mod Ribe-Esbjerg, og sådan som Aalborg afmonterede Bjerringbro-Silkeborg i en tredje kamp, så er det selvfølgelig de rigtige hold, lyder det klare svar, mens han heller ikke er sen til at kigge mod nord, når den afgørende faktor skal findes:

- Det er jo fristende at nævne Sander Sagosen, fordi han var så fortryllende og forrygende den her tirsdag aften i Aalborg. Der får Skjern en problematik med, hvordan de kommer til at styre ham. Til gengæld angriber Skjern jo tingene anderledes forsvarsmæssigt end for eksempel Bjerringbro-Silkeborg, så der kommer rigtig meget i spil, men Sander Sagosen bliver en af de helt afgørende figurer igen, igen, slutter Bent Nyegaard.

Se første DM-finale mellem Aalborg og Skjern torsdag den 25. maj på TV 2 med optakt fra kl. 15.50