Håndbold

København-spiller før DM-finale: Håber det bliver min sidste kamp

En DM-sejr til København Håndbold i morgen kan blive ekstra speciel for Maria Dueholm Sørensen. Den kan nemlig blive hendes sidste i karrieren.

København Håndbolds bagspiller Maria Dueholm Sørensen er vant til at klappe til modstanderne på håndboldbanen og boldene i mål, men når den sidste DM-finalekamp er spillet, så skal hun sørge for, at der bliver klappet lagkager sammen i Lagkagehuset.

Den 31-årige håndboldspiller har nemlig valgt at stoppe sin håndboldkarriere for i stedet at begynde en ny som distriktschef i Lagkagehuset.

- Der skal ske noget andet i mit liv, forklarer Maria Dueholm Sørensen til TV 2 SPORT.

Selvom København Håndboldspilleren ser frem til at prøve noget nyt, så glæder hun sig til den anden DM-finale mod Nykøbing Falster Håndbold på lørdag.

- Vi har virkelig fået skabt noget her i København henover foråret. Derfor står vi nu i en finale, noget der havde været utroligt i starten af sæsonen, men som virker rigtigt nu.

Vind eller spil igen

Hvis København Håndbold vinder eller spiller uafgjort i kampen mod Nykøbing, så kan de kalde sig dansk mester. Hvis de taber, så skal de ud i en tredje og afgørende DM-finale på udebane.

- I princippet håber jeg faktisk på kun at spille én håndboldkamp mere i hele min karriere.

 Og hvis du nu bliver tvunget ud i to kampe mere, tager du så dem med?

- Ja, selvfølgelig gør jeg det, men jeg vil helst afslutte det i en.

Har spillet for Nykøbing

Som om det ikke er specielt nok i sig selv at stå i en potentiel afgørende DM-finale som sin sidste kamp nogensinde, så har opgøret også en ekstra dimension for Maria Dueholm Sørensen. Hun har nemlig tidligere været anfører for Nykøbing Falster.

Og havde nogen sagt til hende inden sæson, at hun skulle møde sin gamle klub i en finale, så havde hun haft svært ved at tro på det.

- Den havde jeg ikke set komme. Der var nogle helt andre og klare favoritter til DM-titlen, da sæsonen begyndte, men nu står vi (Nykøbing og København red.) her. Men man kunne vist ikke få lov til at slutte sin karriere bedre end mod sin egen gamle klub.

Du kan se kampen mellem København Håndbold og Nykøbing Falster Håndbold på lørdag fra klokken 15:50 på TV 2.