Håndbold

Danmark topper listen: Her er de nominerede til stor ungdomspris

I en international afstemning er fire danskere med i kapløbet om at blive kåret som den bedste unge spiller. Burgaard fik prisen i 2014.

Det anerkendte håndboldmedie Handball Planet kårer for fjerde gang årets unge spiller. I år er Mette Tranborg, Althea Reinhardt, Maria Mose Vestergaard og Lærke Nolsøe Pedersen nomineret til den prestigefyldte pris, som Louise Burgaard var den første spiller til at modtage.

- Det var en kæmpe ære for mig. Siden jeg var lille, havde jeg drømt om at blive verdens bedste, så det var stort, da jeg så fik den her titel som den bedste unge spiller og en dejlig form for anerkendelse, fortæller Louise Burgaard til TV 2 SPORT.

De fire nominerede placerer Danmark på en delt førsteplads, hvis man tæller nominerede per land. Rusland og Montenegro har også fire nominerede spillere.

”Årets unge spiller” er født i 1995 eller tidligere, og de nominerede er indstillet af en række håndboldjournalister fra blandt andet Norge, Danmark, Spanien, Frankrig og Serbien.

Vinderen findes efter en afstemning baseret på både en jury og alverdens fans. Her følger der fire danske nominerede med en beskrivelse fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

Mette Tranborg

Højre back, SK Aarhus

- Hun er en kæmpe, kæmpe stjerne i svøb. Hun er et fysisk pragteksemplar og enormt god i forsvaret, hvor hendes spidskompetencer er. Hun kan stadig bygge noget på i angrebet, hvor hun ellers også har spillet godt.

- Håndboldverdenen ligger for hendes fødder, hvis hun kan holde sig fri fra skader.

Althea Reinhardt

Målmand, Odense Håndbold

- Hun har alle muligheder for at blive en rigtig, rigtig stor spiller. Hun er allerede prøvet af på den helt store scene, hvor hun har været relativt cool. Det er en stor force, når man er målmand.

- Hun har stået kontinuerligt godt for Odense, og så har hun jo vist, at hun kan redde straffekast på landshold.

Maria Mose Vestergaard

Venstre fløj, Team Esbjerg

- Hun er en hurtig og væver venstrefløj. Hun har været forhindret lidt af et par skader, men hun har spillet godt og er teknisk dygtig i sine afslutninger.

Lærke Nolsøe Pedersen

Venstre fløj, Nykøbing Falster

- Hun er hurtig og teknisk dygtig, ligesom Maria Mose Vestergaard. Lærke Nolsøe Pedersen er lidt mere fysisk stærk, og har hun spillet godt på ungdomslandsholdene.

Det er fjerde gang, årets bedste unger spiller bliver kåret hos Handball Planet. Siden Louise Burgaard modtog prisen i 2014 er Daria Dmitrieva og Anna Vyakhireva også blevet hædret.

De fire danskere er en del af et nomineringsfelt på 28 spillere, fire fra hver position på banen. Trine Nielsen spår landsholdsspillerne Mette Tranborg og Althea Reinhardt til at have de bedste muligheder for at gå i Louise Burgaards fodspor:

- De to taler for sig selv. De er etablerede landsholdsspillere allerede, og hvis jeg skal pege på én, så bliver det Mette Tranborg. Hun har allerede været førstevalget på landsholdet, slutter Trine Nielsen.

Afstemningen om årets unge spiller løber måneden ud.