Håndbold

Motiveret trænerteam vil vinde DM-guld i egen hule

København Håndbold har matchbold og vil udnytte den. At vinde DM-guld på hjemmebane vil være den bedste måde at takke alle i og omkring klubben på.

- Vi skal ind og levere en super god indsats.

- Vi går selvfølgelig efter at vinde.

København Håndbold-trænerne Troels Banggaard og Claus Mogensen supplerer hinanden. Nøjagtig som de har gjort i et års tid og med bravur. I dag står klubben med base på Frederiksberg med en gylden mulighed for at sikre sig DM-guldet.

- Vi glæder os alle sammen helt vildt til at spille kampen, og der kunne være nogle outs, som kunne være helt fantastiske, men noget af det, vi har været unikke til i år, og som pigerne har været fantastiske til, det er at holde fokus og virkelig arbejde struktureret frem mod de næste mål. Og det fornemmer jeg også i truppen lige nu, siger assistenttræner Troels Banggaard.

København Håndbold vandt den første finale i Næstved med 29-26. Målet er også at vinde kamp to og betale en smule tilbage til de mange mennesker i kulisserne.

- Der er ingen tvivl om, at det kunne være fantastisk at vinde det (mesterskabet, red.) på hjemmebane. Det er vi klart motiveret for, siger Claus Mogensen og bliver igen suppleret af assistenten.

- Den hjemmebane vi har fået herinde. Det kan godt være, at det ikke er den største arena i Danmark, men det er saftsuseme én af dem, hvor der er mest tryk på. Og vi har jo om noget et medlevende publikum, der nærmest tvinger os fremad på en fed måde, siger Troels Banggaard.

- Det kunne være fedt at give noget tilbage til de fantastiske mennesker, der har lagt et pokkers hårdt stykke arbejde i, at rammen for os til at kunne præstere har været til stede.

Skulle det ende med et nederlag lørdag eftermiddag, er København Håndbold rustet til en tredje og afgørende kamp. Selv om Nykøbing Falster Håndboldklub nok umiddelbart vil stå med det psykologiske overtag.

- Ligesom de (NFH, red.) nok vil påstå, at vi står med det lige nu, siger Claus Mogensen.

- Vi oplevede det selv mod Silkeborg-Voel, hvor vi tabte på hjemmebane og vandt på udebane. Så var alt i spil i kamp tre. Så det er lidt svært at se, hvordan den dynamik er. Det er to hold, som er meget tæt på hinanden. Spillerne bor i samme by og kender hinanden igennem mange år, så det er meget specielle forhold. Det er lokalopgørsforhold, siger cheftræneren.

Det indgående kendskab gør også ifølge Claus Mogensen, at der ikke er nogen, der bliver overrasket til at begynde med i eftermiddag.

- Begge hold er bevidste om, hvad modstanderen kommer med, så det bliver to hold, som er godt indstillede på hinanden. Det bliver en intensiv fight for at vinde de små millimeter, som gør, at man vinder kampen, siger Claus Mogensen.

Se DM-finalen mellem København Håndbold og Nykøbing Falster Håndboldklub på TV 2 fra kl. 15:50.