Håndbold

Nykøbing sejrer og sikrer sig en tredje DM-finale

København Håndbold tog ikke sejren i anden DM-finale i damehåndbold og skal nu ud i en tredje kamp mod NFH.

Danske mestre i kvindehåndbold siden 2007

2007-08: Viborg HK

2008-09: Viborg HK

2009-10: Viborg HK

2010-11: FC Midtjylland

2011-12: Randers HK

2012-13: FC Midtjylland

2013-14: Viborg HK

2014-15: FC Midtjylland

2015-16: Team Esbjerg

Lørdag vandt Nykøbing Falster Håndbold (NFH) den anden DM-finale i damehåndbold over København Håndbold med 29-26, og de to hold skal nu mødes i en tredje og afgørende kamp om guldet. 

Efter en 29-26-sejr på udebane i den første finale formåede københavnerne ikke at gøre arbejdet færdigt på hjemmebanen i Frederiksberg Hallerne. 

København Håndbolds Mia Rej blev inden kampen kåret som årets spiller i klubben, og københavnernes topscorer viste med fem scoringer i første halvleg, at der var en grund til, at hun fik den titel. 

På trods af Rejs mange mål, var det NFH, der trak det længste strå i første halvleg. De to hold fulgtes ellers ad fra kampens begyndelse, men som halvlegen skred frem, var det NFH, der fik overtaget. 

Anne Mette Hansen scorer i yderst dramatisk afslutning Video: Christoffer Møller Skjødt

Efter 17 minutter førte falstringerne 11-7, og København Håndbold formåede ikke at lukke hullet inden pausen, hvor stillingen var 16-14 til NFH. 

Efter pausen kom København Håndbold ud til kampen med fornyet energi, og med gode redninger fra målvogter Ine Stangvik og mål fra landsholdsspiller Anne Mette Hansen stod der hurtigt 16-16. 

Anne Mette Hansen skifter i sommerpausen til den ungarske storklub Györ, og med syv mål i finalen viste hun, hvorfor hun bliver savnet i København Håndbold. 

Nykøbing Falster lod sig ikke ryste af den hurtige udligning. Den tidligere landsholds- og København Håndbold-spiller Pernille Holmsgaard indstiller karrieren efter denne sæson, og i NFH's forsvar gjorde hun det svært for sine tidligere klubkammerater. 

Efter 15 minutter af anden halvleg var stillingen 21-21, og kampen var helt åben. Det blev den ved med at være indtil de sidste fem minutter, og da NFH med to minutter igen gjorde det til 27-24 på et straffekast, så var løbet kørt for københavnerne. 

Det betyder, at NFH og København Håndbold skal ud i en tredje og afgørende finale, som spilles på Nykøbing Falsters hjemmebane, da holdet sluttede bedre end København Håndbold i slutspillet.