Håndbold

DM-finalehelt var tæt på at blive bænket undervejs

Nykøbing Falster-træner overvejede at skifte sin keeper ud i pausen, men lod være. Hun kvitterede for tilliden med en nøgleredning i slutfasen.

Med under fem minutter tilbage af DM-finalen får Nykøbing Falster-keeperen Mette Sahlholdts venstre hånd en nøglerolle.

Den blokerer nemlig et straffekast fra København Håndbolds Mai Kragballe ved stillingen 25-24 til Nykøbing Falster i en kamp, de gulblusede skal vinde for at tvinge DM-finalen ud i tredje kamp. Det var dog slet ikke sikkert, at hun skulle stå på mål efter pausen.

- Vi havde også overvejelser (om at skifte Sahlholdt ud, red.). Da vi gik til pause, havde jeg en fin snak med Mette (Sahlholdt, red.), og hun sagde: ”Jeg ved godt, det er mig. I dag dækker vi godt op, og så skal jeg have lidt flere redninger”, siger Nykøbing Falster-træner Niels Agesen, der viste stor tillid til sin 39-årige målvogter.

- Hun har spillet mange minutter især i den sidste periode. Ditte (Vind, red.) har haft nogle rigtig fine indhop, men jeg stolede på Mette. Og jeg nåede heldigvis at sige ude fra bænken, at ”den der, den tager hun”. Så det er jo dejligt, når det lykkes.

Efter Sahlholdts redning kørte Nykøbing Falster kampen hjem og vandt 29-26.

Agesen overvejede at skifte Sahlholdt ud i DM-finalen. Video: Jacob Nordestgaard Lage

Var det i virkeligheden det moment, der gjorde, at I fik forspringet til sidst?

- Ja, det synes jeg; det var afsættet til det, siger Agesen.

Lørdag skal Nykøbing Falster og København Håndbold ud i en tredje og afgørende DM-finale, og det bliver samtidig en speciel kamp for Sahlholdt, der er i gang med sin sidste sæson.