Håndbold

Nykøbing splitter København-fans til DM-finale - de larmer for meget

København Håndbolds fans får ikke lov at stå sammen til tredje og afgørende DM-finale. Nykøbing Falster har valgt at splitte dem i to hjørner.

Stemningen var tilsyneladende lidt for god bag det ene mål til første DM-finale mellem Nykøbing Falster (NFH) og København.

Før billetsalget starter mandag morgen kan udeholdet fra København nemlig konstatere, at klubbens fans ikke bliver placeret sammen bag det ene mål, men i stedet bliver delt ud i to hjørner af hallen på hver sin side af endetribunen.

- Jeg kan kun citere den smule information, jeg har, eftersom jeg ikke har haft held med at fange bestyrelsesformanden, men Søren Jakobsen fra NFH's bestyrelse har fortalt mig, det er fordi, vi har lavet for meget larm i den første DM-finale, fortæller Janni Møller Thomsen, der er kommerciel direktør i København Håndbold.

Kampen spilles i Næstved Arena med plads til lige omkring 3.000 tilskuere, hvor København har krav på 10 procent af billetterne. Imens det ikke er lykkes København, så har TV 2 SPORT været i kontakt med bestyrelsesformanden i NFH. Men han deler ikke holdningen fra sin kollega i bestyrelsen.

- Alle larmer jo rigtig meget, så det er ligegyldigt, hvem der sidder der. Du kan jo ikke høre, om det er en fra Nykøbing eller København, der larmer. De står og larmer alle sammen - hele tiden, siger formand Henrik Hansen.

Han slår derimod fast, at det nu en gang er den måde, de har valgt at gøre det på til tredje DM-finale, og at København faktisk får væsentlig flere billetter, end de har krav på. Med de to hjørner får København 333 billetter modsat 300 bag det ene mål som i første DM-finale.

- Der er ikke så meget i det. Jeg synes nærmere, det er åndssvagt, de får flere billetter, end de skal, for vi fik ikke flere, end vi skulle have i København. Og halvdelen af vores supportere kunne ikke se, så jeg har fået rigtig mange klager. Vi har samlet dem i to grupper af cirka 150. Vi har behandlet dem mere end godt, for de har fået mange flere siddepladser, end de er berettiget til, siger Henrik Hansen.

Hos København Håndbold kan de ikke forstå, de ikke må få samme område bag mål, men til gengæld vælger de at tage de positive briller på og bruge splittelsen aktivt.

- Jeg er da helt vildt stolt. Det er fantastisk, at vores publikum har gjort det så godt på udebane, at de nu ikke må stå sammen, fordi de lavede for meget larm i første kamp. Men jeg må nok også bedrøve NFH, for det kommer ikke til at sætte mundkurv på vores fans, at de bliver splittet. Tværtimod har den her melding nok lige tændt for de menneskelige megafoner, siger Janni Møller Thomsen.

De modstridende oplysninger fra Nykøbing Falster, hvorvidt det er på grund af for meget larm eller ej, er da heller ikke noget, de har lyst til at kommentere nærmere på.

- Det er jo altid svært at gisne om, hvad andre mennesker har til hensigt med deres handlinger, så det vil jeg holde mig for god til at kommentere på, hvad der ligger bag. Jeg ærgrer mig bare over, vi ikke får lov at stå sammen dernede, men jeg er sikker på, de fans vi tager med, de nok skal levere varen ligesom sidst, slutter Janni Møller Thomsen.

Du kan se tredje DM-finale på TV 2 på lørdag kl. 16.10