Håndbold

Burgaard er ydmyg inden landsholdscomeback: - Nu fortsætter arbejdet

Louise Burgaard har ikke spillet på landsholdet siden VM-slutrunden i Danmark i 2015.

Efter halvandet års landsholdspause kan Louise Burgaard endelig læse sit navn blandt landstrænerens udvalgte.

- Jeg er er rigtig, rigtig glad, lyder den umiddelbare reaktion til TV 2 SPORT.

Men så snart glæden har lagt sig, forholder højrebacken fra FC Midtjylland sig meget ydmygt til den generhvervede titel: Landsholdsspiller.

- Jeg er udtaget til en samling og er en del af en trup på 22 spillere, så nu fortsætter arbejdet for af komme helt tilbage på holdet.

- Jeg har selvfølgelig gået og håbet på at komme tilbage. Det et noget af det største at spille og landsholdet, og det har helt klart været en motivationsfaktor for mig. Det gode ved landsholdet er, at det kun for de bedste - og nu er jeg endelig ved at være helt tilbage.

En del af Louise Burgaards landsholdspause har været 'frivillig'. Sidste forår var hun udkørt og tog hun en pause fra håndbolden. I løbet af efteråret og dette forår har hun kæmpet sig tilbage mod fordums styrke.

- Louise Burgaard kommer tættere og tættere på det niveau, vi har set tidligere, udtaler landstræner Klavs Bruun Jørgensen i forbindelse med udtagelsen.

Selv har Burgaard også en fornemmelse af, at hun er på vej tilbage.

- Jeg har været inde i et godt forløb, og jeg er glad for at spille FC Midtjylland. Selvfølgelig går det op og ned, men jeg er glad for, at jeg har spillet de sidste kampe på et fint niveau i begge ender af banen.

Louise Burgaard var en del af EM-bruttotruppen, men kom ikke med til mesterskabet i december. Den 8. juni kan hun få comeback i rødt og hvidt, når Danmark møder Tyskland.

Efter kampen rejser truppen til Fuerteventura på træningslejr.