Håndbold

Nyegaard: - En sensation hvis Nykøbing er et guldhold næste år

Bent Nyegaard tror ikke, at de nykårede mestre kan gentage successen i næste sæson, hvor konkurrencen fra andre hold bliver 'kolossal'.

- Selve historiefortællingen om Nykøbing Falster Håndbold er jo vanvittig. Det er ikke længe siden, at de skulle have spillet første division, og så får de muligheden for at spille liga. Så går der lige nøjagtig to sæsoner, og så er de danske mestre. Det er imponerende.

Sådan lyder det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard oven på Nykøbings guldtriumf lørdag. 

De seneste ti års DM-vindere i håndbold for kvinder

  • 2017: Nykøbing Falster Håndboldklub
  • 2016: Team Esbjerg
  • 2015: FCM Håndbold
  • 2014: Viborg HK
  • 2013: FCM Håndbold
  • 2012: Randers HK
  • 2011: FCM Håndbold
  • 2010: Viborg HK
  • 2009: Viborg HK
  • 2008: Viborg HK

Ifølge ham var det indkøbet af svenske Nathalia Hagman, der virkelig satte gang i hjulene for Nykøbing, og særligt i anden halvdel af sæsonen har svenskeren vist sig at være lige præcis den spiller, holdet skulle bruge.

Den garvede ekspert levner dog ikke de nykårede, danske mestre mange chancer for at gentage succesen i næste sæson, selvom forhåndfavoritterne skuffede i denne.

- Hvis jeg for ni måneder siden blev spurgt om, at enten Team Esbjerg eller FC Midtjylland ikke var at finde i finalen, havde jeg sagt jo, det er de. 

- Jeg tør godt gå så langt at sige, at det er en sensation, hvis Jakob Larsen kan skabe et guldhold uden Nathalie Hagman, Mette Gravholdt og Mette Iversen Sahlholdt. Konkurrencen næste år er kolossal set i forhold til Odense, Team Esbjerg og FC Midtjylland, mener Nyegaard.

Et plaster på såret

Ifølge eksperten må guldmedaljerne være en form for trøst for de to NFH-profiler Kristina 'Mulle' Kristiansen og Mette Gravholt, da de ikke spiller en rolle på det danske landshold.

- Det er to, som har elsket at spille på landsholdet. Jeg går ud fra, at titlen er et plaster på såret. De beviser, at de stadig godt kan spille en god gang håndbold. 

- Det er et stykke tid siden, Mette Gravholt meldte fra til landsholdet, fordi Klavs Bruun Jørgensen ville en anden vej, og Kristina Kristiansen er ikke den type, han leder efter.

- Det er helt fair, og derfor kan de godt spille en god gang håndbold for Nykøbing-Falster, mener Bent Nyegaard.

Fortjente mestre

En god gang håndbold må de to siges at have spillet i denne sæson, og sejren i den tredje og afgørende DM-finale var ingen undtagelse.

- Det var en fortjent sejr. Efter 30 stressede minutter var Nykøbing det hold, som første fandt det spændingsniveau, der gjorde, at de kunne spille noget ordentligt håndbold. Anden halvleg var en af de bedste, jeg har set fra Nykøbing i denne sæson, hvis ikke den bedste.

- Den eneste grund til, at der kom spænding ind i kampen var jo, fordi Claus Mogensen valgte at gå ind og spille syv mod seks. Det var tydeligt, at det ikke behagede Nykøbing at forsvare sig syv mod seks. Men set over hele kampen er det en fortjent sejr til Nykøbing, slår eksperten fast.