Håndbold

Sponsorekspert: Nøddesbos skifte giver 'wauw-effekt' for hele ligaen

Jesper Nøddesbos skifte til BSV kan ikke kun blive en succes for klubben, men for hele den danske liga, mener sponsorekspert.

Mandag aften blev det officielt, at den tidligere landsholdsstregspiller Jesper Nøddesbo vender hjem til dansk håndbold.

Efter ti år i den spanske storklub Barcelona hedder destinationen nu Bjerringbro-Silkeborg, der vandt bronzemedaljer i den bedste danske håndboldrække i den netop overståede sæson.

BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen er yderst tilfreds med tilgangen af Nøddesbo, som han kalder 'et scoop for klubben' og 'en kæmpe gevinst' både på og udenfor banen.

Der er jo en form for 'wauw-effekt' i det, at Nøddesbo kommer tilbage efter ti år i Barcelona; det er altså kun de bedste, der formår at være ti år i sådan en europæisk storklub

Thomas Badura

- Jesper kommer til at betyde meget, også for vores salgs- og marketingsafdeling, er jeg sikker på.

- Der er mange sponsorer, inklusive deres koner, som bliver glade for vores stregduo (den tidligere landsholdsstreg Michael V. Knudsen spiller også i BSV, red.) er jeg sikker på, siger BSV-træneren med et glimt i øjet til TV 2 SPORT.

Direktør i firmaet SponsorPeople Advisory, der blandt andet arbejder med sponsorstrategier og analyser af sponsorater, Thomas Badura, er enig i Bredsdorffs vurdering.

- Det at have nogle profiler på et hold er jo med til at styrke hele det kommercielle fundament, og der er jo en form for 'wauw-effekt' i det, at Nøddesbo kommer tilbage efter ti år i Barcelona; det er altså kun de bedste, der formår at være ti år i sådan en europæisk storklub.

Præcis hvor stor en økonomisk gevinst BSV kan få på 'scoopet Nøddesbo' har Badura svært ved at sætte tal på - men han vurderer, at Nøddesbos hjemvenden potentielt vil kunne mærkes i hele ligaen.

Det er ikke kun BSV, der får glæde af Nøddesbos skifte, det gør dansk håndbold også

Thomas Badura

- Udover gevinsten for BSV er det også noget, der vil skabe mere fokus på håndbold generelt, så jeg tror ikke kun, det er BSV, der får glæde af Nøddesbos skifte, det gør dansk håndbold også. Om det kun bliver i starten, eller noget, der varer ved over en sæson eller mere, er svært at sige lige nu; der skal selvfølgelig også præsteres fra Nøddesbos side, siger Badura. 

- Man har jo set eksempelvis fodboldspillere vende hjem fra udlandet og ikke præstere specielt godt, og så er det klart, at man mister interessen og fokus på det. Men hvis der bliver leveret på et højt niveau, er det klart, at det vil hjælpe på de kommercielle muligheder.

Uanset hvordan Nøddesbo præsterer i de kommende sæsoner, kan skiftet kun blive en kommerciel succes for BSV, hvis klubben har gjort sit hjemmearbejde ordentligt, slår SponsorPeoples direktør fast.

- Jeg har svært ved at se nogle kommercielle risici ved at hente Nøddesbo hjem. Man har forvaltet muligheden dårligt, hvis man løber nogle større kommercielle risici uden at tage højde for, hvad udgifterne ved at hente og have en Nøddesbo i klubben. Men dét regnestykke er jo klubbens opgave og ansvar, slutter Thomas Badura.