Håndbold

Team Esbjerg fyrer klubbens første mestertræner

Lars Frederiksen er blevet fyret som cheftræner i Team Esbjerg. Han var med til at vinde klubbens første mesterskab.

Efter seks sæsoner i Team Esbjerg er Lars Frederiksen blevet fyret som cheftræner. 

Han var ellers manden, som i 2016 førte klubben til det første mesterskab nogensinde. 

I denne sæson har resultaterne ikke levet op til forventningerne. Holdet sluttede som nummer syv i grundspillet og kom derfor ikke med over i slutspillet. Det er årsagen til fyringen. 

- Da vi forlængede aftalen med Lars Frederiksen med yderligere to sæsoner, kunne vi ikke forudse forløbet af denne sæson, og at truppen ville komme til at gennemgå en så omfattende fornyelse. Vi har på den baggrund vurderet, at tidspunktet er inde til at skifte cheftræner, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen i en pressemeddelelse.

I oktober 2016 fik Lars Frederiksen forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2019. På det tidspunkt så det også positivt ud for Team Esbjerg. Holdet lå nummer tre ved julepausen, men derfra begyndte det at gå skævt. 

Assistenttræner Lars Krogh Jeppesen stoppede i januar, og inden da havde stjernen Estavana Polman annonceret sin graviditet. I løbet af foråret skulle det vise sig, at Team Esbjerg havde meget svært ved at klare sig uden hende. Som nævnt formåede klubben ikke engang at spille sig videre til slutspillet. 

Fyringen af Lars Frederiksen er den anden store ændring på to dage. I går besluttede klubben at nedlægge stillingen som sportschef. Den var bedst af Thomas Hylle.

Har sat stort aftryk

Lars Frederiksen kom til Team Esbjerg i 2011, efter at han havde sikret det daværende KIF Vejen både DM-bronzemedaljer og sølv i EHF Cuppen. 

I Team Esbjerg har Lars Frederiksen flyttet klubben fra en placering i den nederste del af dameligaen til det første mesterskab i 2016, finale året før og to grundspilssejre i træk. 

- Lars’ resultater i klubben vidner om et flot og målrettet arbejde gennem alle årene. Han er en personlighed, der ved siden af trænergerningen har sat sit store aftryk i klubben, også i forhold til sponsorer, og det er med vemod, vi siger farvel til hinanden, siger Bjarne Pedersen.

Lars Krogh Jeppesens afløser som assistenttræner, Jesper Jensen, overtager træningen af Team Esbjerg indtil en ny cheftræner er på plads.