Håndbold

Eksklusive billeder: Guldtræner gav kæmpe skideballe under DM-finale

Cheftræner for Nykøbing Falster, Niels Agesen, gav en ordentlig skideballe i pausen af kvindernes tredje DM-finale.

- I må kraftedeme holde op med det. Det virker ikke!

Beskeden var soleklar fra Niels Agensen, da hans tropper var bagud med 10-12 i pausen af tredje DM-finale mod København. Det viser eksklusive billeder, som kom frem i aftenens sæsonafslutning af 'På toppen i Nykøbing', som du kan se her:

Glem nu for helvede alt det der. Det har aldrig været en del af vores aftaler. Hvorfor fanden er det, vi ikke flæsker igennem?

Niels Agesen i pausen af tredje DM-finale

Igennem hele sæsonen fulgte et kamerahold nemlig Agesen, 'Mulle' og alle de andre omkring Nykøbing Falster Håndbold (NFH) helt tæt. Også da klubben var bagud med to mål og havde 30 minutter til at vende kampen og vinde DM-guld.

­ - Når vi er færdige i dag, så kan vi altså ikke bruge det til noget, at ”jeg ved godt, jeg skal frem” og ”jeg var der næsten”. Nu må I kraftedeme begynde at steppe in. Glem nu for helvede alt det der. Det har aldrig været en del af vores aftaler. Hvorfor fanden er det, vi ikke flæsker igennem?

- Lad nu være med at finde alle de der ting ”jeg regner med”… I skal holde vores aftaler. Johanna Westberg, du skal ikke løbe og dreje rundt om dig selv under 3-meteren, lød den klare besked videre fra Niels Agesen.

En halvleg senere kunne cheftræneren dog trøste sig med, at spillerne tilsyneladende havde lyttet, da kampen sluttede 27-25 til Nykøbing Falster, og klubben modtog sit første DM-guld i historien.

Nykøbing Falster får overrakt DM-pokalen

Godt halvanden uge senere har Niels Agesen også selv haft mulighed for at se sidste afsnit af dokumentaren, hvor han også kan forklare, hvorfor han var så direkte i sin besked til spillerne.

- I første finale var København meget mere kontakt i de fysiske dueller, og det fik vi rodet bod på i anden finale. Men så var billedet pludselig det samme i første halvleg i kamp tre. Vi var bagefter på den fysiske konto, og det var jeg stærkt utilfreds med.

- Og ja, nu handlede det bare om at være meget direkte og kontant i beskeden til spillerne. De skulle huske, hvad der skulle til, og de skulle være skarpe, fortæller Agesen.

Afslutningen på sæsonen blev samtidig hans egen afsked med Nykøbing Falster. En sæson, der både bød på op- og nedture, men som uden tvivl sluttede helt på toppen. Og derfor var det i sidste ende spændende at have et kamerahold helt tæt på hen over sæsonen.

- Jeg var meget forbeholden, inden vi gik i gang, fordi jeg var bange for, om det ville få indflydelse på det sportslige. Når det nu endte, som det gjorde, er det jo nemt at sige, det var positivt, men jeg har lært meget ved at have det og kunne se på det bagefter.

- Så er der selvfølgelig den del, hvor man har haft nogle ture med spillerne eller har været hårde ved dem. Der ser folk jo ikke, når vi samler dem op igen bagefter. Men i sidste ende har vi sagt tingene og været, som vi nu har. Intet er opstillet, og vi er filmet, som vi er, afslutter Agesen.

Du kan se hele dokumentarserien 'På toppen i Nykøbing' herunder på TV 2 Play via linket til første afsnit: