Håndbold

Rørt Eggert takkede af efter ti år

Mere end 400 kampe og omkring 2.500 mål blev det til for Anders Eggert, der lørdag sagde farvel til Flensburg-Handewitt.

Siden sommeren 2006 har Anders Eggert haft hjemmebane i Flens Arena i Flensburg. Kun afbrudt af en enkelt sæson som lejesvend i Skjern, har den nordtyske by været Eggerts hjem rent håndboldmæssigt.

Men nu er makkerparet Eggert-Flensburg fortid. Lørdag aften spillede Anders Eggert nemlig sin sidste kamp for nordtyskerne.

En kamp der blev mere end almindelig svær for den rutinerede fløj.

- Det var en mærkelig kamp at spille for mig. Det er sjældent, at jeg har haft problemer med tårer under en kamp, men det var hårdt at løbe derinde.

- Jeg er fuldstændig overvældet over det her farvel, som jeg fik, sagde en bevæget Anders Eggert til TV 2 SPORT efter kampen.

Anders Eggert spillede lørdag sin sidste kamp for Flensburg-Handewitt. Video: Bo Bentsen

Efter sommerferien fortsætter Anders Eggert karrieren i netop Skjern Håndbold, som han repræsenterede i sæsonen 2008/2009.

- Jeg har nydt mine 11 år i Flensborg, men jeg glæder mig også til at prøve noget nyt. Jeg har gjort mig mange tanker om, hvordan det bliver at komme hjem, men jeg håber, at jeg kan vinde et DM med Skjern. Jeg vil gøre alt for at vinde en titel næste år med Skjern. 

Anders Eggert kunne glæde sig over en sejr på 34-31 over Wetzler i sin sidste kamp for sin tyske klub.

Flensburg endte på andenpladsen i Bundesligaen, som Eggert aldrig har været med til at vinde. Det største resultat kom i 2014, hvor han og klubben vandt Champions League.

Eggert har spillet 160 landskampe for Danmark og scoret 581 mål.