Håndbold

Eggert hyldes i Flensborg: Han har været en af de største stjerner

Anders Eggert har spillet sin sidste kamp i Flensburg-Handewitt. Ved afskeden blev han udråbt som klublegende.

Anders Eggert.

Et navn og en personlighed som nærmest har kongelig status i håndboldklubben SG Flensburg-Handewitt.

- Selvfølgelig har der altid været stjerner i Flensborg, men han har været en af de største, vurderer Ruwen Möller, der er journalist i Flensborg.

Efter 11 år, hvor den 35-årige landsholdsprofil har udviklet sig til et sandt klubikon, tager han nu afsked med den nordtyske klub.  

Med flere end 400 kampe har Anders Eggert nemlig sat punktum for sit tyske-eventyr og scoret på sit sidste straffekast for Flensburg-Handewitt. Med skiftet fra Flensborg til Skjern kommer Eggert til at efterlade et tomrum i den nordtyske storklub. Det mener fløjkollegaen Lasse Svan Hansen.

- Eggerts stop i klubben er noget, man vil komme til at mærke – som en af de største i klubbens historie, og en markant figur de sidste mange år i Bundesligaen, siger Lasse Svan Hansen til TV 2 SPORT.

Han har været et samlingspunkt og en fyr, der altid spredte godt humør

Lasse Svan Hansen

Af samme opfattelse er Ruwen Möller, der har fulgt Anders Eggert, lige siden han kom til danskerklubben i 2006. 

- Da klubben og fansene sagde farvel til ham, blev han udråbt til en legende i klubben, og det viser meget godt, hans betydning for klubben, siger journalisten til TV 2 SPORT.

- Lige fra starten har han været utrolig populær, fordi han altid har været venlig og glad overfor tilskuerne. Og så laver han specielle ting på banen. Han scorer ikke bare mål, men han laver en skruebold og tager tit fis på målmanden ved straffe, siger Ruwen Möller.

Overtog Christiansens rolle

Gennem årene har Anders Eggert udviklet sig til en straffekastspecialist. Få mestrer opgaven bedre end den danske venstrefløj, som kan prale af et hav af skudvariationer.

- Han har været den mest stabile straffekastskytte i Bundesligaen igennem ti år, siger fløjkollegaen Lasse Svan Hansen.

- Han havde et kæmpe pres på sine skuldre, fordi han skulle overtage tjansen efter Lars Christiansen, men han har nydt det pres og altid troet på, at han kunne sætte sit helt eget præg på venstrefløjen i Flensborg, og det har han gjort.

- Det er ikke for at tage noget væk fra Lars, for han var fantastisk. Hans rekorder i Flensborg og på landsholdet bliver aldrig slået, men Eggert har været så god i så lang tid, at der ikke er nogen, som har savnet det niveau, Lars havde. Alene det burde få folk til at forstå, hvor flot en karriere han har haft i Flensburg-Handewitt, siger Lasse Svan Hansen.

Eggert er allerede savnet

I Flensborg har Eggert sendt bolden i netmaskerne mere end 2.500 gange, men det er ikke kun på håndboldbanen, han har haft en betydningsfuld rolle.

- Også udenfor banen har han været et samlingspunkt og en fyr, der altid spredte godt humør, siger Lasse Svan Hansen, der ikke lægger skjul på, at han kommer til at savne sin kammerat i hverdagen.

- Personligt er jeg også ked af, at Eggert forlader klubben. Vi har et tæt venskab, og jeg kommer til at savne at have ham tæt på de kommende sæsoner.

Og ifølge Ruwen Möller er det ikke kun Lasse Svan Hansen, der kommer til at savne den danske humørbombe.

- Måske er det ikke rigtig gået op for folk, at han ikke er der til næste sæson, for han har jo altid været her. Nu har fansene sagt farvel til ham efter den sidste kamp, men jeg er sikker på, at de vil komme til at savne ham – både sportsligt og menneskeligt.

- Jeg tror bestemt, at man kommer til at kunne mærke, at han ikke er en del af holdet mere, siger Ruwen Möller.

Anders Eggert spillede lørdag sin sidste kamp for Flensburg-Handewitt. Video: Bo Bentsen