Håndbold

Håndboldekspert: Gravholt delte vandene og tog tæskene

Mette Gravholt stoppede mandag håndboldkarrieren, og hun vil blive husket som en markant type, der altid sagde sin mening og samtidig tog tæskene.

En fremragende angrebsstreg og en markant type, der talte lige ud af posen.

Sådan vil håndboldekspert Trine Nielsen huske Mette Gravholt, efter den 32-årige stregsspiller mandag offentliggjorde, at hun endegyldigt lægger håndboldskoene på hylden.

Karrieren slutter som DM-guldvinder og en af Danmarks bedste stregspillere. Men titlen som landsholdsspiller tog Klavs Bruun Jørgensen fra hende for knap halvandet år siden, efter Gravholt havde udtalt sig kritisk om landsholdets spillestil ved VM i 2015. Og lige netop ærligheden klæber sig som harpiks til stregspilleren.

- Jeg kan godt lide, at hun havde sine meninger og holdninger, til det hun løb og brugte sin tid på. Nogen vil nok mene, det er en ulempe, og der er rigtig mange, der mener, hun bare skal tie stille og spille håndbold, men det er en del af hendes personlighed og har bragt hende dertil, hvor hun er i dag.

- Og så er Gravholt også en type, der, udover at have sine egne meninger, også er en af dem, der hører, hvad andre mener. Når det kommer til omklædningsrumssnak med trænere og ledere, så er hun en af dem, der tager tæskene. Hun siger den mening, hun har hørt i omklædningsrummet, siger Trine Nielsen.

Klubmæssigt havde karrieren bragt Gravholt til et skifte til rumænske Dinamo Bucuresti, men da klubben missede oprykning til den bedste række, valgte hun i stedet at stoppe karrieren.

- Det er altid godt at slutte med en medalje, men faktum er, hun gerne ville have været af sted til udlandet. Hun havde en plan, der ikke lykkedes, men så har jeg til gengæld stor respekt for, at man vælger at sige helt fra - i stedet for at tage noget andet, der er knap så godt. Men i den optimale verden var hun jo ikke stoppet nu, siger Trine Nielsen og slår fast, at Gravholt specielt skal huskes for sit angrebsspil.

- Jeg vil huske hende som en fremragende angrebsstreg. Hun er en svær størrelse at vurdere, fordi hun, i mine øjne, kun er angrebsspiller. Hendes forsvarsmæssige kvaliteter trækker så meget ned, at hun er et stykke fra toppen, men isolerer man hendes angrebsmæssige kvaliteter, så har hun været blandt den internationale top.

Alt i alt bliver det nu en kombination af angrebsmæssig kvalitet og direkte kommunikation, som håndboldverdenen siger farvel til. Og 'den næste Gravholt' findes ikke bare lige på træerne til at plukke ned og sætte ind på stregen.

- Der er stadig typer som hende, men måske ikke så markante som hende. Hun har brugt det i sin håndboldkarriere til at nå dertil, hvor hun er i dag. Det er også noget, man lærer gennem livet og håndboldkarrieren. Det er ikke slut med hendes typer, men der er ikke så mange af dem, siger Trine Nielsen.

Mette Gravholt stopper karrieren med 59 landskampe på CV'et og med sidste kamp som spiller i Nykøbing Falster Håndbold.