Håndbold

Mette Gravholt dropper udlandet og stopper karrieren øjeblikkeligt

32-årige Mette Gravholt skulle egentlig have spillet i rumænske Dinamo Bucuresti, men da klubben ikke rykkede op, har hun valgt at stoppe karrieren.

BLÅ BOG: Mette Gravholt

NAVN: Mette Bjorholm Gravholt

ALDER: 32 år (12/12-84)

POSITION: Stregspiller

KLUB: Nykøbing Falster Håndboldklub

LANDSKAMPE: 59 (149 mål)

TITLER: U18 DM, DM-bronze, DM-sølv, DM-guld, EHF Cup-guld, EHF Cup-sølv, VM-bronze

Planen om en tur til Rumænien og en kontrakt med Dinamo Bucuresti er skrottet og afløst af et karrierestop for den tidligere danske landsholdsstreg og nyligt kårede Danmarksmester Mette Gravholt.

Den rumænske klub missede nemlig oprykningen til den bedste række, og det afgjorde, at 32-årige Mette Gravholt nu har besluttet, at håndboldkarrieren er forbi.

- Fordi det rumænske hold ikke rykkede op, og de andre tilbud, jeg har fået, ikke kan stemme overens med det, jeg vil med mit live lige nu både familiemæssigt og sportsligt, siger hun til TV 2 SPORT om beslutningen.

Dermed bliver det ellers planlagte udlandseventyr til den rumænske hovedstad Bukarest altså ikke til noget.

- Det er jeg da mega ærgerlig og skuffet over og ked af. Men vi vidste også, at vi sagde farvel til mange ting, hvis vi gjorde det (tog af sted til Rumænien, red.). Og jeg er bare en person, der tænker på de positive ting i den situation. Og det er så, at jeg glæder mig til de ting, jeg skal her hjemme, siger Gravholt.

Hensyn til familien blev afgørende

Mette Gravholt blev forælder til en søn den 4. februar, og det er også en del af forklaringen på, at et alternativt udlandseventyr ikke bliver aktuelt.

- For mig handlede det om hele pakken, og der har ikke været noget, der kunne leve op til det, og så vil jeg hellere stoppe nu, siger hun.

De familiemæssige forhold er på flere måder det afgørende for Mette Gravholt. En anden eventuel udenlandsk klub skulle helst ikke spille med i for eksempel Champions League - det ville simpelthen blive svært for familiemennesket Gravholt at kombinere de mange kampe og rejser med familielivet.

- Det har også været vigtigt for mig, om en eventuel klub skulle spille Europa Cup eller ej. Og hvis de skulle, skulle der være noget andet, der kunne trække. Og der har bare ikke været den rigtige pakke, synes jeg.

Dermed slutter Mette Gravholt karrieren af med et dansk mesterskab med Nykøbing Falster. En forlængelse af opholdet på den danske sydhavsø er ifølge Gravholt ikke en mulighed, og hun har ikke nogen planer om at skifte til en anden dansk klub.

- Jeg har ikke haft lysten til at spille andre steder i Danmark. Hvert fald ikke lige nu, siger hun.

- Og Falster har jo skrevet med en anden streg, og det bliver et helt nyt hold næste år. Der er også nogle af de andre piger, der stopper nu, så det passer mig egentlig fint, at det er slut.

Mette Gravholt spillede 59 landskampe og scorede 149 mål for Danmark. Hendes landsholdskarriere stoppede i januar 2016, da Klavs Bruun Jørgensen meddelte hende, at hun ikke længere var en del af hans fremtidsplaner.

Skal være skolelærer

Nu er planen, at Gravholt, der er uddannet skolelærer, skal finde et job på den karrieresti. Men på spørgmålet, om hun kan fristes af den helt rigtige mulighed for alligevel at fortsætte, sniger tvivlen sig alligevel ind.

- Man ved jo aldrig, hvilke ting der lige falder ned i hænderne på en. Men det skal være det helt rigtige, før jeg gør det. Så jeg er begyndt at søge jobs og se fremad. Men man kan jo aldrig sige aldrig. Man ved jo ikke, hvad der sker.

Mette Gravholts - formentlig - sidste optræden som håndboldspiller blev en pokalkamp i Dalum mod Odense DHG.