Håndbold

Pinlig start for landsholdsdebutant: Sov over sig og glemte sin sko

Jacob Holm, som har spillet en forrygende sæson for Ribe-Esbjerg, fik en ualmindelig uheldig start på livet som landsholdsspiller.

Forestil dig, at du bliver vækket af chefen, der i telefonen spørger, hvorfor du ikke er kommet til det møde, som alle andre sidder klar til.

Oven i købet på din første dag i dit nye job.

Det lyder ikke som en perfekt første dag. Men det er lige præcis, hvad Jacob Holm oplevede på sin første vagt i den danske landsholdslejr.

- Jeg kunne jo anbefale Jacob Holm at komme til tiden til sit første møde for eksempel, jokede rutinerede Henrik Møllgaard efter den danske træning og afslørede dermed sin unge holdkammerats uheld.

- Det er da utrolig pinligt, men jeg føler, at jeg var lovligt undskyldt, siger Jacob Holm selv.

Og Henrik Møllgaard giver faktisk Ribe-Esbjerg-spilleren ret i, at han er tæt på uskyldig.

- Han er faktisk lovligt undskyldt, fordi han endnu ikke var tilføjet telefongruppen.

Jeg tror mere, det var pinligt for ham, at han kom til træning og var nødt til at låne mine sko, fordi han havde taget to venstrefødder med

Martin Larsen, landsholdsspiller

Jacob Holm anede ganske enkelt intet om, at der skulle holdes et møde før dagens træning, og derfor blev han noget overrasket, da han blev vækket med beskeden om, at resten af landsholdstruppen ventede kun på ham.

Måtte låne holdkammeratens sko

Endnu værre blev det dog, da Holm og resten af landsholdstruppen nåede ned i hallen og skulle træne efter mødet.

- Jeg tror mere, det var pinligt for ham, at han kom til træning og var nødt til at låne mine sko, fordi han havde taget to venstrefødder med, fortæller en anden af de nye i landsholdstruppen, Aalborg Håndbolds Martin Larsen, med et grin.

Heldigvis for Holm havde Martin Larsen et sæt ekstra sko i tasken.

- Jeg var super stresset, og jeg havde ikke lige fået pakket tasken, og jeg havde lige sovet. Men sket er sket, og det kan kun gå fremad herfra, siger Jacob Holm, der forventer en hilsen eller to fra holdets bødekassemester.

- Det kan godt være, jeg skal slæbe nogle bolde eller en briks eller lignende, men det gør jeg gerne, siger han.

Imponerede landstræneren på banen

Men Jacob Holm endte altså på træningsbanen sammen med sine nye holdkammerater, og her gik det heldigvis noget bedre.

- Jeg synes, den gik rigtig godt. Der var godt gang i armen, og der var tryk på. Det gik rigtig fint, siger han selv.

Landstræneren er enig:

- Jacob, han har den der fantastiske speed og falder rigtig godt ind i spillet. Efter en lille times håndbold så det rigtig godt ud, og han har nogle af de kvaliteter, som både Henrik (Kronborg, assisterende landstræner, red.) og jeg gerne vil spille, så det var meget positivt, siger Nikolaj Jacobsen.

Jacob Holm kan andet end at spille håndbold Video: Johannes Bjerg Hansen

Jacob Holm kan, forhåbentlig i egne sko, debutere for landsholdet onsdag aften, hvor Holland venter i en EM-kvalifikationskamp, som du kan se direkte på TV 2 fra klokken 19:25.