Håndbold

Danmark klar til EM efter storsejr

Danmark vandt onsdag aften uden de store problemer over Holland i EM-kvalifkationen. Dermed er danskerne klar til EM i Kroatien.

Danmark fik langt fra den perfekte start, som man kunne have håbet på mod Holland, men endte med at vinde kampen med 36-24.

Holland startede opgøret ganske pænt og var i løbet af de første fem minutter foran et par gange.

Herfra var det dog tydeligt, at et dansk landshold uden store profiler som Mikkel Hansen, brødrene Toft og Lasse Svan var for stor en mundhold for værterne.

Danmark udspillede til tider Holland, og allerede mod slutningen af første halvleg følte landstræner Nikolaj Jacobsen sig så sikker på sejren, at han gav debut til Ribe-Esbjergs topscoreri den danske herrerliga, 21-årige Jacob Holm.

Danmark var foran med 18-10 ved pausen.

Anden halvleg blev til tider præget af for meget sløseri i det danske angrebsspil, hvor der blev lavet mange lette fejl, ikke mindst takket være et offensivt forsvar fra hjemmeholdet, der voldte de danske gæster store problemer.

Mens Danmark kæmpede med koncentrationen, så skruede Holland op for antallet af svinestreger og diskede op med flere hårde tacklinger på danskerne. 

Hollændere går hårdt til danskerne: Mensah og Nyegaard raser Video: Christoffer Møller Skjødt

Midtvejs gennem anden halvleg var Danmarks forspring skrumpet fra otte til syv mål. Men med tre gyldne minutter kom Danmark i gang igen, og så var Danmark ud af det blå foran med 10 mål. 

Herfra lignede Holland et hold, der mistede den sidste kampgejst. De hårde tacklinger forsvandt, fejlene i angrebet blev flere og Danmark begyndte at kunne løbe den ene kontra efter den anden. 

Stillingen i Gruppe 1 fra EM-kvalifikationen.

En af de danskere der udnyttede kontraspillet var debuttanten på fløjen, Tim Sørensen, der fik i sin første landskamp.

Danmark endte med at vinde kampen med 36-24.